10 C
Novi Sad
30.11.2023.
NaslovnaMagazinBizarnoBeograđanka u vaginu stavila čep od laka za kosu, 4 godine od...

Beograđanka u vaginu stavila čep od laka za kosu, 4 godine od sramote nije išla kod ginekologa

Čep u vagini jedne Beograđanke ostao je tamo četiri duge godine.

Neverovatan slučaj iz Srbije završio u specijalizovanom medicinskom časopisu. Naime, mlada devojka (19) je ubacila čep bočice laka za kosu u svoju vaginu “u stanju poremećenog rasuđivanja tokom odnosa”.

Nakon što je probala da izvadi čep napolje i nije uspela, odlučila je da ga ostavi unutra. Zbog toga se jako dugo bojala otići kod ginekologa, jer je “osećala sram i strah od osude okoline”, navodi se u časopisu „Pedijatrijska i adolescentna ginekologija“. Tu je objavljena i studija slučaja o ovom neverovatnom događaju.

Beograđanka nije tražila medicinsku pomoć sve do skoro četiri godine kada je izgubila kontrolu nad bešikom, prenosi Espreso.

Opstrukcija očigledno nije ometala njene menstrualne cikluse, koji su se odvijali redovno i bili su normalnog intenziteta.

Kada je stigla u ordinaciju, lekari su primetili da je vaginalno tkivo oko čepa jako natečeno.

Medicinsko osoblje je nastavilo da vadi čep iz tinejdžerke koristeći “standardne ginekološke instrumente”. Međutim, sam proces bio je jako težak.

Nakon što su ubacili urinarni kateter, lekari su konačno utvrdili izvor njene inkontinencije. Navodno je imala rupu između bešike i zida vagine – poznatu kao vezikovaginalna fistula u medicinskom jeziku – zbog čega je urin curio.

Nije bilo jasno da li je cepanje izazvano samim čepom, ali je prema studiji pacijent „upućen odraslim urolozima na dalju dijagnozu i lečenje“, prenosi “New York post”.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime

Pratite nas

371FanovaLajkuj
251PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno