3.9 C
Novi Sad
09.12.2023.
NaslovnaVestiSvetPosle 20 godina braka na CD-u otkrila mračne tajne svog supruga: "Uvek...

Posle 20 godina braka na CD-u otkrila mračne tajne svog supruga: “Uvek je nosio telefon sa sobom”

Suprug pedofil iz noćne more godina je skrivao svoje bolesne tajne od sopstvene žena. Bolnu istinu otkrila je posle 20 godina braka

Tada je saznala da je čovek sa kojim živi u braku pedofil i voajer kojeg uzbuđuje gledanje maloletnica i zoofilskih snimaka.

Dvadeset godina danas 70-godišnjakinja iz britanskog Kardifa provela je u srećnom i skladnom braku pre nego što je shvatila da je njen suprug, tri godine stariji Teres “Teri” Donovan – pedofil, zbog čega ga je prijavila policiji.

Do svega je, piše britanski The Daily Mirror, došlo sasvim slučajno.

En, kako su je nazvali radi zaštite identiteta, našla je CD za koji je mislila da se na njemu nalazi muziku. Oni su tada bili u kamperu u Tenbiju u Velsu. Odlučila je staviti CD u kompjuter.

U početku su se pojavljivale informacije o softverskoj grešci, ali kada je otvorila folder “fotografije” ostala je izbezumljena.

Videla je fotografije maloletnice koju je, dok se tuširala, fotografirao pedo-voajer.

Nije bilo dileme, Terija je odmah prijavila policiji. Događaj se desio 2018, ali En je smogla snage da ispriča svoje iskustvo tek sad. Donovan je osuđen na zatvorsku kaznu priznavši posedovanje više od hiljadu fotografija dece i maloletnika u seksualnim odnosima i eksplicitnim pozama.

Upoznali se na poslu

Iako su dva decenije srećno živeli, En se u intervjuu prisetila kako je sve to vreme imala neki čudan osjećaj da nešto nije u redu.

Znam da će zvučati neobično, ali u tom braku sam se osećala kao u nekom tunelu. Čini ti se da neke stvari zamišljaš, ali ako misliš da trebaš delovati – deluj – poručila je.

Par se upoznao početkom devedesetih dok su zajedno radili u prodavnici u Kardifu. Iako su oboje bili slobodni, jer se En razvela, a Donovanova prva supruga je preminula, na početku među njima nije bilo hemije. Sve dok se nisu slučajno susreli i odlučili da odu na piće.

Bilo je to prvi put nakon dugo vremena da me neko pozvao na sastanak. Teri je bio pravi gospodin, šarmer, jako ugodan sagovornik. Bio je popularan u društvenoj zajednici, a kada smo počeli živeti zajedno i dalje se ponašao kao pravi džentlmen. Uvek mi je pomagao u kućnim poslovima, prao veš, peglao, čistio i kuvao. Jedna prijateljica mi je rekla kako se čini “presavršenim da bi bio istinit” – kaže.

Nakon nekoliko meseci Teri ju je zaprosio. Rekao joj je, priseća se, da su u životnoj dobi kada im oboma treba društvo.

Pristala sam. Tada sam još radila teške smene kao medicinsko osoblje i želela sam imati nekoga kome ću se vratiti s posla – rekla je.

Tako su se 1999. venčali, a Teri, koji je život proveo kao građevinski radnik, odlučio je na početku pedesetih godina svog života da ode u penziju, proda kuću i preseli se kod En.

Rekao mi je da ostatak života želi da posveti meni. Znao mi je govoriti da mu javim u koje ću vreme doći kući s posla, da zna kada da me na stolu dočeka vrući čaj – kazala je.

zena-otkrila-supruga-pedofila
Terens Donovan Foto: Privatna arhiva

Kupovina kampera

No, priznaje, brak nije bio toliko savršen jer je Teri bio izuzetno sklon kontrolisanju. Birao je odeću za nju. Čak je imao i punomoć za uvid u njen bankovni račun, dok ona nikada nije imala nikakva prava nad njihovim finansijama.

Osam godina kasnije stvari su postajale sve teže. En tvrdi da je, uprkos njenu protivljenju, Teri njenim novcima kupio četiri kampera. Plan je bio da oni žive u jednom u Tenbiju, a da zarađuju od iznajmljivanja preostala tri.

Rekla sam da to ne želim, ali on je to ipak učinio. Nikada nisam videla ni evra od iznajmljivanja tih kampera – posvedočila je Mirroru.

Počeo joj je nedostajati Kardif pa bi sve češće odlazila tamo. Tada je počela primećivati njegovo čudno ponašanje.

Uvek je nosio svoj mobilni telefon uz sebe, čak i kada bi odlazio u toalet.

Kad sam ga jednom pitala zašto to radi, rekao je da mora jer bi mogao da ga nazove neko zainteresovan za najam kampera. Zapravo sam tek danas svesna da on samo nije hteo da ja vidim što je na telefonu – rekla je.

Uhvatila ga dok je gledao snimke na laptopu

Ispričala je i kako Teri često noću nije spavao. Nesanica je i nju mučila jedne noći, pa je ustala i mislila da Teri gleda televiziju. Međutim, on je bio za laptopom koji je odmah poklopio čim je shvatio da je ušla u prostoriju.

Pitala ga je u šali “jesam li te uhvatila s prstima u pekmezu”, ali on nije odgovarao, a ona dalje nije o tome razmišljala.

Kaže da je, kada je otkrila pedofilske snimke na Terijevim diskovima, bila u tolikom šoku da nije imala snage da se suoči s njim. Umesto toga, pozvala je policiju.

Oni su izvršili pretres kampera. On je uhapšen, a njih dvoje od tada nisu nikada razgovarali, iako ga je jednom slučajno srela dok je bio na zatvorskom dopustu.

Bila sam toliko prestravljena da sam se okrenula i otrčala – rekla je.

Nedovoljna kazna

I dok je Ann bila nesvesna svega, policija je odradila posao i otkrila da je Donovan pedofilske zločine činio u periodu od 2002. do 2018.

Priznao je voajerizam, ali i da je i sam snimao neke devojke. Priznao je posedovanje i proizvodnju 46 pornografskih snimaka dece, kao i više od hiljadu drugih snimaka. U njegovoj bogatoj fetišističkoj arhivi bilo je i više od 680 ekstremnih snimaka. Među njima su bili i snimci seksa sa životinjama.

Prošle godine Terijev je postupak dovršen i osuđen je na 16 meseci iza rešetaka. Kaznu za koju En smatra da je nedovoljna.

Mislim da bi za takva zlodela morao biti u zatvoru najmanje pet godina. Pravosuđe ovim postupkom nije poslalo ispravnu poruku pedofilima. Poštujem sud i sudsku odluku, ali mislim da bi sastav morao biti revidiran kako bi se sprečilo da se ovakvo nešto ponovi – zaključila je Ann dodavši da je nakon svega što joj se dogodilo morala zatražiti i psihološku pomoć.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime

Pratite nas

371FanovaLajkuj
257PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno