2.3 C
Novi Sad
21.11.2024.
NaslovnaMagazinU ovom restoranu traže od gostiju da sami ubiju životinje pre nego...

U ovom restoranu traže od gostiju da sami ubiju životinje pre nego što ih pojedu

Restoran u kom ubijete životinju koju ćete pojesti, postoji i nalazi se u Holandiji.

Kako biste reagovali kada bi vam na ulazu u restoran ponudili da ubijete životinju koju ste planirali da pojedete? Iako deluje poprilično neverovatno, takvo mesto zaista postoji.

Postoji nekoliko dobrih razloga zašto ljudi rado odlaze u restorane. Prvi i najvažniji je praktičnost koju restoran pruža.

Nema potrebe da kuvate, a ni da brinete o pranju posuđa.

Umesto toga, možete uživati u trenutku dok se hrana priprema za vas. Drugi razlog je, naravno, ukus hrane koju ugostiteljski lokali nude.

Kada rezervišete sto, nadate se da će obrok biti ukusan.

Za mnoge od nas, kuvanje nije jača strana, pa je odlazak na ručak ili večeru prilika da se prepustimo veštini profesionalnih kuhara i uživamo u njihovim specijalitetima.

Treći veliki razlog za posetu je nezaboravno iskustvo. Noć provedena u restoranu često se doživljava kao ugodan izlazak koji pruža kvalitetno vreme s voljenom osobom, prijateljem ili kolegom.

Ugostiteljski objekti su pažljivo uređeni kako bi stvorili ugodnu atmosferu koja nas podstiče da se opustimo i uživamo u hrani i društvu.

Međutim, postoji jedna stvar koju većina nas ne želi raditi kada posećuje restoran – učestvovati u ubijanju životinje čije meso će nam biti posluženo na tanjiru.

Hrana sa dubljim značenjem

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Upstick (@upsticknl)

Ipak, upravo je to ideja restorana Upstick u holandskom gradu Arnhemu.

Kuvar Wander Alblas zamislio je prilično jedinstven koncept u kojem njegovi klijenti zapravo moraju ubiti piletinu pre nego što je pojedu, piše Putni kofer.

Nakon što obave deo klanja, gosti će moći uživati u svom obroku koji će se sastojati od piletine koju je neko drugi ubio noć pre.

Štaviše, gostima će po dolasku biti posluženo predelo od insekata, žitarica i ostalih sastojaka koji se obično služe pilićima.

Oni koji ne žele da zakolju životinju mogu to naznačiti prilikom rezervacije, prenosi Travel Tomorrow.

Cela ideja i koncepcija “Upsticka” osmišljena je s ciljem suočavanja posetioca s realnošću da je meso koje konzumiraju plod životinja koje su ubijene.

Vlasnik i stručni tim koji stoji iza ovog projekta ima jednu jasnu nameru. Podstaći ljude na duboko razmišljanje o etičkim i moralnim aspektima prehrambene industrije i razumevanju posledica koje te odluke imaju na životinje.

Gledanja klanja kao podsticaj za promenu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Upstick (@upsticknl)

Dok posetioci gledaju postupak klanja, vrlo verovatno će se suočiti s osećajem nelagodnosti. Neki će možda promeniti i svoj pogled na konzumaciju mesa.

Ovakav pristup može izazvati snažnu emocionalnu reakciju kod nekih gostiju. Istovremeno, može ih podstaknuti na razmišljanje o posledicama njihovih prehrambenih izbora.

Restoran Upstick će biti otvoren od 5. maja do 30. juna. Ostaje nejasno hoće li postići uspeh ili ne, ali prema rečima Wandera, zaraditi puno novca na restoranu nije njegov cilj.

On uglavnom želi započeti razgovor o ljudskoj konzumaciji mesa i utecaju na našu klimu.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

420FanovaLajkuj
469PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno