24.5 C
Novi Sad
16.04.2024.
NaslovnaUslovi korišćenja

Uslovi korišćenja

Uslovi korišćenja su obavezujući za sve korisnike sajta nook.rs. Korišćenjem nekog sadržaja ili usluge na nook.rs smatra se da ste upoznati sa ovim Uslovima i da ste saglasni sa njima. Portal nook.rs ima autorska prava na sve tekstualne, foto, video, audio i druge objavljene
sadržaje, osim ako nije drugačije navedeno citiranjem izvora, navođenjem linka izvora materijala. Ni jedan deo portala nook.rs ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.

Portal nook.rs. sadržaje objavljuje u dobroj nameri. Sve sadržaje portala nook.rs koristite na vlastitu odgovornost i nook.rs se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem. Svaki pojedinac, preduzeće ili organizacija može, u celosti ili delom, da preuzima i koristi tekstualne sadržaje i/ili fotografije i video materijal, pod sledećim uslovima:

– Internet mediji dužni su da vidljivo navedu izvor i URL koji vodi do teksta ili fotografije, i to neposredno pre ili posle preuzetog teksta i unutar samog posta. Boja linka mora biti vidljivo drugačija od boje slova u tekstu sajta koji preuzima. Link ne sme da sadži nofollow odrednicu.
– Štampani mediji dužni su da u prvoj rečenici ili u potpisu preuzetog teksta (ukoliko preuzimaju 150 ili više slovnih znakova) navedu izvor.
– TV i radijski mediji dužni su da u jednoj od prve 3 rečenice jasno navedu izvor.
– Posebne dozvole i odobrenja možete zatražiti na email redakcija@nook.rs.
– Kršenje ovih Uslova korišćenja smatraće se kršenjem autorskih prava, te podleže zakonskoj odgovornosti.

KOMENTARI
Korisnicima sajta nook.rs je dozvoljeno da komentarišu tekstove u formi komentara ukoliko poštuju sledeće uslove:
– U komentarima nije dozvoljeno vređanje dostojanstva ličnosti niti nacionalne, verske, polne, političke ili druge različitosti.
– U komentarima nisu dozvoljeni pozivi na nasilje bilo koje vrste.
– U komentarima nije dozvoljeno objavljivanje informacija za koje korisnik zna da će trećoj strani pričiniti štetu.
– U komentarima nije dozvoljeno objavljivanje ličnih podataka drugih posetioca sajta.
– Sporne komentare možete prijaviti na email redakcija@nook.rs.

IZMENE USLOVA KORIŠĆENJA
– Zadržavamo pravo da uslove korišćenja sadržaja sajta i odredbe pravne zaštite izmenimo u bilo kojem trenutku ukoliko procenimo da je to potrebno. Portal nook.rs neće biti odgovoran za moguće posledice proizašle iz takvih promena. Ukoliko krstarite sajtom, podrazumeva se da ste saglasni sa trenutno važećim uslovima korišćenja. Zbog toga je potrebno da ih pročitate svaki put kada pristupate sajtu.
– Zadržavamo pravo da u bilo kom trenutku i bez prethodne najave promenimo formu i/ili sadržaj bilo kojeg dela ili sajta u celini.
– Zadržavamo pravo da sprečimo pristup ovom sajtu u bilo kom trenutku i bez obaveštenja.
Ukoliko smatrate da je portal nook.rs povredio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.