20.6 C
Novi Sad
25.07.2024.
NaslovnaMagazinPatentirano idealno sedište za najudobniju vožnju biciklom (VIDEO)

Patentirano idealno sedište za najudobniju vožnju biciklom (VIDEO)

VabsRider, „prvo sedište za bicikl sa virtuelnom osovinom na svetu“, je inovativno sedište za sa dve strane koje se kreću nezavisno dok pedalirate kako biste ravnomernije rasporedili opterećenje za udobniju vožnju.

Australijski inženjer Robin Macan oduvek se pitao zašto niko nije napravio udobnije sedište za bicikl, tako da je smislio koncept za artikulaciono sedište koje bi dinamički raspodelio telesnu težinu dok vozač pedalira.

Odneo je svoj prototip u Udruženje pronalazača Australije, neprofitnu organizaciju koja nudi podršku pronalazačima, i tu se povezao sa industrijskim dizajnerom Filipom Gičardom.

Njih dvojica su odlučili da usavrše dizajn, i nakon dve godine rada, udružili su snage sa kompanjom za industrijski dizajn i inženjering Whistle, kako bi razvili proizvod spreman za tržište.

Sada je VabsRider sedište spremno da korisnicima ponudi najudobniju vožnju biciklom u životu.

– Inovativni dizajn podeljenog sedišta omogućava individualno kretanje nogu, rotiranje oko zglobova kuka na osi koja je virtuelna u odnosu na sedište – piše Macanova kompanija, atarakiBSC.

– VabsRider prenosi pritisak sa sedećih kostiju na butne kosti obezbeđujući ravnomerno raspoređeno opterećenje.

AtaraxyBSC opisuje VabsRider kao „idealno sedište za bicikl: dinamično, tečno, u pokretu sa telom i za vožnju bez bolova“.

Macan i Gičard su shvatili da kada se deo ljudskog tela gura protiv nečega što se ne pomera zajedno sa njim, postaje bolno.

Dakle, dozvoljavajući podesivom sedištu da se pomera gore-dole sa nogama, pritisak se prebacuje sa sedećih kostiju na butne kosti, značajno smanjujući nelagodnost.

Da bi se dodatno povećala udobnost bicikliste, sedište je opremljeno zavrtnjima za podešavanje koji olakšavaju višestruka podešavanja, uključujući položaje napred/nazad i visine, kao i ugao i širinu sedla.

AtaraxyBSC VabsRider bi trebalo da se pojavi na tržištu u vrlo bliskoj budućnosti, i svakako zvuči kao nešto što bi moglo imati veliki uspeh među biciklistima.

Kompanija još nije objavila cenu, ali će verovatno biti malo skuplja od prosečnog sedišta za bicikl.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
475PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno