23.4 C
Novi Sad
24.05.2024.
NaslovnaPolitika kolačića

Politika kolačića

Datum stupanja na snagu: 19.06.2023.
Poslednji put ažurirano: 19.06.2023.

Šta su kolačići?
Ova politika o kolačićima objašnjava šta su kolačići i kako ih koristimo, vrste kolačića koje koristimo, tj. informacije koje prikupljamo pomoću kolačića i kako se te informacije koriste, kao i kako upravljati podešavanjima kolačića.
Kolačići su male tekstualne datoteke koje se koriste za čuvanje malih delova informacija. Oni se čuvaju na vašem uređaju kada se web lokacija učita u vašem pretraživaču. Ovi kolačići nam pomažu da učinimo da web lokacija pravilno funkcioniše, učinimo je bezbednijom, obezbedimo bolje korisničko iskustvo i razumemo kako web lokacija funkcioniše i da analiziramo šta i kako funkcioniše i gde je potrebno poboljšanje.

Kako koristimo kolačiće?
Kao i većina onlajn usluga, naša web lokacija koristi kolačiće prve i treće strane u nekoliko namena. Kolačići prve strane su uglavnom neophodni da bi web lokacija funkcionisala na pravi način i ne prikupljaju vaše lične podatke.
Kolačići trećih strana koji se koriste na našoj web stranici uglavnom služe za razumevanje načina na koji web lokacija funkcioniše, kako ostvarujete interakciju sa našom web stranicom, čuvanje naših usluga bezbednim, pružanje reklama koje su relevantne za vas, i sve u svemu da vam obezbede bolje i poboljšano korisničko iskustvo i da vam pomognu da ubrzate svoju buduću interakciju sa našom web lokacijom.

Vrste kolačića koje koristimo
Upravljajte podešavanjima kolačića. Postavke kolačića možete promeniti u bilo kom trenutku klikom na dugme iznad. Ovo će vam omogućiti da ponovo posetite baner saglasnosti za kolačiće i promenite svoja podešavanja ili odmah povučete svoju saglasnost.
Pored toga, različiti pretraživači pružaju različite metode za blokiranje i brisanje kolačića koje koriste web sajtovi. Možete da promenite podešavanja vašeg pretraživača da blokirate/izbrišete kolačiće. U nastavku su navedene veze do dokumenata podrške o tome kako upravljati i brisati kolačiće iz glavnih web pretraživača.

Chrome: https://support.google.com/accounts/ansver/32050
Safari: https://support.apple.com/en-in/guide/safari/sfri11471/mac
Firefok: https://support.mozilla.org/en-US/kb/clear-cookies-and-site-data-firefox

Ako koristite bilo koji drugi web pretraživač, posetite zvanične dokumente podrške vašeg pretraživača.