1.2 C
Novi Sad
21.11.2024.
NaslovnaMagazinSupa od 6 glavica belog luka trenutno je najpopularniji recept na mrežama,...

Supa od 6 glavica belog luka trenutno je najpopularniji recept na mrežama, skupila 1,8 miliona lajkova

Supa od belog luka na prvu možda zvuči malo zastrašujuće (ili impresivno), ali ako odlučite da je pripremite, budite bez straha.

Radi se o zapečenim glavicama koje se u rerni tranformišu u blag, karamelizovan krem koji miriše na beli luk, ali ne ubija snažnom aromom…

„Šest glavica belog luka“ može da zvuči kao neki starinski recept za teranje vampira, ali radi se kremastoj supi koja je na TikToku skupila 1,8 milona lajkova i više od 12 hiljada komentara.

Autorka TikTok videa, Foodwithliz napominje da količinu belog luka slobodno možete da smanjite na četiri glavice ako volite blažu aromu.

Sastojci za supu:

  • 4-6 glavica belog luka
  • ½ glavice luka
  • 1 vezica majčine dušice
  • 700 ml supe od povrća ili piletine
  • 60 g parmezana
  • 1 krompir (može i više ako želite gušću supu)
  • 475 ml biljnog ili kravljeg mleka po izboru
  • 60 ml suvog belog vina
  • krutoni i peršun za posipanje
  • so, biber
@foodwithliz

Reply to @teekeatz 60 whole cloves of garlic for this creamy garlic soup 🧄 #garlicbread #foodtok #goodsoup #veganrecipes #soup #fyp

♬ original sound – Ø1

Priprema:

  • Zagrejte rernu na 200 stupeni.
  • Odrežite vrhove glavica belog luka pa unutrašnjost prelijte s malo maslinovog ulja i posolite. Zamotajte svaku posebno u aluminijsku foliju i pecite 45 minuta do sat vremena. Kad se ispeku pustite da se ohlade.
  • Krompir iseckajte na kockice pa ih kuvajte dok ne omekšaju (8-10 minuta).
    Luk naseckajte i prodinstajte.
  • Ohlađeni beli luk istisnite iz ljuske i prebacite ga u blender.
    Dodajte mu luk i komadiće krompira pa izmiksajte.
  • Ulijte šoljicu mleka pa miksajte dok smesa ne bude glatka.
    Prebacite smesu u veliki lonac i zagrejte.
  • Dodajte preostalo mleko i supu i dodajte majčinu dušicu.
  • Sipajte i belo vino i kuvajte na laganoj vatri dok alkohol ne ispari.
  • U supu umešajte parmezan pa posolite i pobiberite po ukusu.
  • Prema želji ubacite i komadić maslaca.
  • Izvadite majčinu dušicu i sipajte supicu uz dodate kockice hleba i peršun.

Uživajte i javite nam kako vam se čini ova supa od belog luka!

Izvor: City magazin

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

420FanovaLajkuj
469PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno