34.5 C
Novi Sad
21.06.2024.
NaslovnaVestiNekretnineKoliko koštaju stanovi pored najpoznatijih italijanskih spomenika?

Koliko koštaju stanovi pored najpoznatijih italijanskih spomenika?

Najveći sajt za nekretnine u Italiji, „Imobilijare“, objavio je rezultate istraživanja o tome koliko koštaju stanovi u blizini najvećih i najpoznatijih italijanskih spomenika.

U istraživanju koje je sproveo Imobilijare bili su uključeni spomenici poput Duoma u Milanu, Koloseuma u Rimu, Starog mosta u Firenci, Pjaca San Marko u Veneciji, Arena u Veroni, Mole Antoneliana u Torinu kao i krivi toranj u Pizi.

Na poslednjem mestu, odnosno najpovoljnije je kupiti stan kod krivog tornja u Pizi, jer stan udaljen na 10 minuta hoda od tornja košta 2.900 evra po kvadratnom metru, svega 11,5 odsto više od prosečne cene u drugim delovima grada, piše RTS.

U Torinu, u blizini Mole Antoneliana, prosečna cena u blizini ovog simbola glavnog grada regiona Pijemonte je oko 3.098 evra po kvadratnom metru.

Stanovi u blizini Arene u gradu Romea i Julije, Veroni košta oko 4.582 evra po kvadratnom metru što je za 78,5 odsto više nego u drugim delovima grada.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Immobiliare.it (@immobiliare.it)

Ukoliko želite da kupite stan u blizini Pjace San Marko u Veneciji, potrebno je izdvojiti u proseku 5.289 evra po kvadratnom metru što je za 65,5 procenata više od prosečne cene stanova u Veneciji koja iznosi 3.192 evra.

Na trećem mestu se nalaze stanovi blizu Starog mosta (Ponte Vekio) u Firenci koji koštaju 5.871 evro što je za 40,2 odsto više nego u ostalim delovima grada.

Koloseum koji je jedan od najposećenijih spomenika ne samo u Rimu već u čitavoj Italiji i koji godišnje posećuje na milione turista, dodaje vrednost stanovima u njegovoj okolini koja je za 91 posto viša od prosečnih cena u Rimu i koštaju 6.427 evra po kvadratnom metru.

Međutim, zona oko Milanske katedrale, tj. slavnog Duoma je daleko skuplja od svih ostalih zona u blizini slavnih italijanskih spomenika.

Tu je potrebno izdvojiti 9.747 evra po kvadratnom metru što je za 81,7 procenata više nego u ostalim delovima grada gde u proseku koštaju 5.364 evra.

Agencija za nekretnine Imobilijare je uzela u obzir stanove koji su udaljeni maksimalno deset minuta hoda od slavnih spomenika i poredili su cene po kvadratnom metru sa prosečnim cenama u ostalim delovima grada.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
476PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno