18.4 C
Novi Sad
25.07.2024.
NaslovnaHoroskopRetrogradni Merkur 2024: Kada počinje i ko će najviše osetiti njegov uticaj?

Retrogradni Merkur 2024: Kada počinje i ko će najviše osetiti njegov uticaj?

Retrogradni Merkur u 2024. nastupiće u tri perioda. Evo koji delovi ove godine će biti zahvaćeni energijom retrogradnog Merkura.

U astrologiji, Merkur je jedna od najvažnijih planeta koja utiče na naše živote zbog svog položaja u Sunčevom sistemu.

Svaka osoba ima jedinstvenu kartu rođenja koja deluje kao astrološka DNK. Sastoji se od postavljanja ključnih planeta i sazvežđa.

Proučavanje karte rođenja uključuje 12 kuća koje određuju nečiji prošli, sadašnji i budući život.

Astrolozi daju predviđanja na osnovu pogleda na ovaj nijansirani raspored.

Da bismo ovo bolje razumeli, evo detaljne analize šta on predstavlja i kako će retrogradni Merkur 2024. uticati na horoskopske znakove.

Od 1. do 24. aprila 2024. god.

Merkur u ovom periodu ide retrogradno u tvrdoglavom, strastvenom i vatrenom horoskopskom znaku Ovna.

Ljudi pod znakom Ovna će iskusiti nekontrolisanu želju da uskoče u donošenje odluka i suoče se sa izazovnim situacijama sa asertivnošću i agresijom.

Varnice će leteti, a može doći do napetosti i sukoba.

Za sve horoskopske znakove, a posebno vatrene, najbolje je da ćute i duboko razmisle pre nego što komuniciraju sa drugima, jer njihove reči mogu da bole.

Takođe je važno, posebno za Ovnove, Lavove i Strelce, da se u ovom periodu ne svađaju kako bi izbegli buduće nepogode, piše Zadovoljna.

Od 4. do 27. avgusta 2024.

Merkur je retrogradan u zemljanom znaku Device od 4. avgusta do 14. avgusta, a zatim prelazi u sazvežđe Lava. Ovaj period će početi sa jasnoćom postavljanja ciljeva.

Promena će doći posle 14. avgusta, pošto će Merkur biti retrogradan u samouverenom, ali egoističnom vatrenom znaku Lava.

Dok Devica dozvoljava nekome da se konstruktivno posveti samousavršavanju i s vremena na vreme kritikuje svoje najmilije, rođeni pod uticajem Lava ne prihvataju bilo kakvu kritiku. Oni prosto žude za pohvalama i potvrđivanjem drugih.

Svi znakovi moraju biti posebno oprezni kada je u pitanju njihov ljubavni život, jer će ova faza sigurno stvoriti konfuziju i negativnu komunikaciju.

Od 25. novembra do 15. decembra 2024 .

Poslednji retrogradni Merkur u godini ponovo će biti u znaku Strelca. Sezona godišnjih odmora 2024. će pasti usred retrogradnog Merkura. To bi moglo da izazove probleme u planiranju odmora ili porodičnih večera.

Svim znakovima se savetuje da trostruko provere svoje rezervacije i planove sa prijateljima i porodicom pre nego što krenu.

Takođe bi bilo od pomoći da ne ulazite u nepotrebne rasprave sa voljenima jer bi to moglo ostaviti gorak ukus žaljenja za sve horoskopske znakove

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
475PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno