22.8 C
Novi Sad
25.07.2024.
NaslovnaHoroskopVeliki godišnji horoskop za 2024: Šta očekuje svaki znak u godini promena?

Veliki godišnji horoskop za 2024: Šta očekuje svaki znak u godini promena?

Donosimo vam veliki godišnji horoskop za 2024. Pema astrološkim postavkama, moguće je da je ova godina zapravo uvod u godine koje donose velike promene.

Po broju koji nosi, reklo bi se da je pred nama godina velikog preobražaja (godina sa brojem osam).

Prema astrološkim postavkama, moguće je da je ova godina zapravo uvod u godine koje donose velike promene.

Ovan

Tokom ove godine, planeta Mars, vladar ovog znaka, tranzitira kroz znak Jarca, preko Vodolije i Riba u svoje sedište Ovna u periodu od 1. maja do 10. juna. Zima i rano proleće sledeće godine mogu im doneti događaje u ljubavnoj sferi.

Moguće je da Ovnovi u februaru uđu u neke neobične i iznenadne veze, a da pre toga budu veoma tajnoviti, što je neuobičajeno za pripadnike ovog znaka. Tokom februara, kada Mars uđe u Vodoliju, možda će osetiti veliku potrebu da transformišu svoje živote, a kraj ovog meseca doneće emotivnu vezu sa dugogodišnjim prijateljem, kolegom na poslu ili nekim koga vrlo malo poznaju, ali neka bude iznenađenje za sve uključujući i sebe.

Mora se napomenuti da će kraj marta Ovnovima doneti i pomračenje Meseca u njihovom znaku, što takođe može uticati na njih, posebno u emotivnom smislu. Period između dva pomračenja, od 29. marta do 8. aprila, aktivira mnoge emotivne oscilacije, razočaranja, ali i nove početke u emotivnom smislu, ako su već stavili tačku na prethodne lekcije i naučili ih.

Pomračenja koja stižu šest meseci nakon ovih iu periodu od 18.9 do 2.10 aktiviraće njihovu kuću partnerstva, koja ovu godinu zapravo boji kao veoma važnu u emotivno-partnerskom smislu za njih.

Od kraja maja, dok se njihov vladar ne osnaži svojim šetnjom kroz znak Ovna, doći će i do velike promene na nebu Jupitera, koji će ući u muški vazdušni znak Blizanaca. To će doneti novo osveženje u njihovu komunikaciju, odnose sa braćom, rođacima i prijateljima i veoma pozitivno će uticati na njihove ideje, razmišljanja i aktivirati njihov mentalni deo.

Od juna Mars na nebu ulazi u spori znak Bika, pa se tokom tog tranzita spaja sa Uranom, a svakako da tih mesec i po dana, posebno do 20. jula, može biti nepovoljno za Ovna u svakom smislu. Od tada, Mars ulazi u brzi znak Blizanaca i ima dobar odnos sa Jupiterom, što im može doneti povećanje finansija, hrabrost za nova ulaganja i uspeh u poslu.

Međutim, u tom periodu, posebno od 14. do 20. avgusta, Mars će biti u lošim odnosima sa Saturnom, pa se neki rizični poduhvati ne preporučuju, kako na ličnom i zdravstvenom, tako i poslovnom planu tokom avgusta.

Od septembra energija Ovna opada, pa će i oni na neki način postati sporiji, jer vladar njihovog znaka ulazi u porodični ženski znak Raka, a u njemu će biti više nego inače, jer se sprema za retrogradnost. Mars se krajem godine kreće unazad, tačnije od 5.12, pa im je i ovaj period najgori.

Od kraja septembra savet Ovnovima je da smanje aktivnosti, da se posvete porodici, sebi i da sačuvaju snagu za zimu, koja im donosi lekcije koje nisu naučene i završene u prošlosti, posebno one vezane za njihovom egu, ličnosti i posao koji zavisi od njih lično i njihovog znanja.

Bik

Za Bika se nastavlja groznica koju je doneo Uran u njihovom znaku. Posebno za Bikove koji su rođeni u trećoj dekadi ovog znaka, jer će se Uran do drugog septembra kretati direktno kroz njihov znak, a zatim se ponovo vraćati kroz sve već aktivirane tačke ovog znaka.

Zanimljivo je reći da će planeta Uran, koja donosi veoma stresne i iznenađujuće događaje, proći preko veoma opasnih fiksnih zvezda koje se nalaze u znaku Bika (Algol, Kapulus i sve druge fiksne zvezde iz sazvežđa Persej). Svi koji imaju aktivirano ovo sazvežđe u svojim natalnim kartama preko planeta koje se možda nalaze na fiksnoj zvezdi ovog poznatog sazvežđa, mogu očekivati neke događaje koji su vezani za priče o ovom mitu, uglavnom u emotivnom smislu.

Bikovima nije bilo lako ni prošle godine kada je Venera otišla retrogradno, ali su ipak imali podršku Jupitera koji je ušao u znak Bika, a novu godinu dočekaće sa planetom sreće i blagostanja u svom znaku.

Jupiter će tokom prve polovine nove godine vrlo brzo proći kroz njihov znak, a krajem maja će napustiti Bik. Savet je da u prvoj polovini godine iskoristite podršku ovog zaštitnika. Posebno povoljan period za njih na ličnom planu može biti kada i Venera uđe u Bika, od kraja aprila do 26. maja.

Početkom leta, tačnije od 10. juna, kada Mars uđe u njihov znak, to može biti veoma stresan period za Bikove, jer će ih Mars nekako probuditi i uzdrmati njihov savršeno sređen život, u vidu nekog sukoba, svađe. ili nešto i iznenadni stresni događaj koji će im uništiti idilu. Mogući su i iznenadni troškovi, izdaci ili dugovi na koje nisu računali. U tom periodu i njihov vladar će ući u emotivni znak Raka, pa će im ovo biti veoma osetljiv period, kada mogu da budu emocionalno i zdravstveno lošiji.

Ipak, od sredine jula, kada Venera uđe u Lava, pa do kraja godine biće rekordno brza. Za manje od mesec dana proći će kroz jedan znak, a kraj godine će biti na završnim stepenima Vodolije, što znači da će ove godine brzo proći kroz ceo Zodijak i više od toga.

Brza Venera takođe ubrzava Bika, to je jasno. I neće se dublje zadržavati na svim svarama, kao što obično znaju, već će više biti kao Blizanci, koji brzo i lako lete sa cveta na cvet. Zato je ova godina dobra za Bika da napravi promene u kom god smislu žele, a te promene će biti uspešne jer neće mnogo oklevati niti biti spori u realizaciji.

Blizanci

I ovu godinu dočekujemo sa retrogradnim Merkurom. Ovo nije baš dobra vest za Blizance, jer je Merkur njihov vladar, a od njegovog toka i aspekata zavisi cela njihova godina. Merkur će tokom aprila, avgusta i decembra sledeće godine ići retrogradno, pa su i ovi meseci nepovoljni za Blizance.

U ovim mesecima, dok njihov vladar ide retrogradno, i oni mogu biti vraćeni na neki način ili suočeni sa prošlošću, greškama i nenaučenim lekcijama. Nedostatak fokusa, nedostatak motivacije, peh, teške misli, tromo telo… sve to može da ih muči, kao i svaki put kada je Merkur retrogradan.

Početak 2024. počinje veoma sporim retrogradnim Merkurom, koji će ići direktno nekoliko dana nakon ulaska u novu godinu. Najveća konfuzija i nedostatak ovog aspekta za Blizance može se manifestovati u emocionalno-partnerskom aspektu. Merkur će proći kroz znak
Strelaca retrogradno, i doneti nesuglasice ili neke stare lekcije koje nisu rešene sa partnerom ili uopšte u vezi emotivnih partnerskih odnosa i obrazaca koje treba promeniti u ovoj oblasti.

Veoma lep tranzit za njih čini Jupiter, planeta blagostanja i sreće, jer od 26. maja, baš u vreme njihovih rođendana, ulazi u njihov znak. Ovo je odlična vest, pogotovo što će je mnogi od njih imati u solarnom povratku, pa im ova srećna zvezda može doneti uspeh i obilje tokom cele solarne godine, posebno Blizancima koji su rođeni u prvoj deceniji.

Srećne okolnosti vezane za poslove vezane za javnost, partnerske poslove, ali i emotivne odnose mogu biti pozitivno aktivni u njihovim životima od kraja maja sledeće godine. Do početka oktobra, dok ne krene u retrogradnju, Jupiter će podržavati Blizance, gazeći brzim koracima skoro kroz ceo njihov znak (tačnije do 21. stepena).

Od 20. jula do početka septembra Mars ulazi u znak Blizanaca. On će ih zaista aktivirati, uglavnom u smislu putovanja, kretanja, ulaganja, akcija bilo kog tipa, pa kako će i Jupiter tada biti u njihovom znaku, aspekt između ove dve planete će im doneti hrabrost, osećaj da mogu da uđu u rizične poduhvate i da će ih sreća pratiti i da mogu postići bilo šta, posebno u poslovnom smislu.

Međutim, tokom celog avgusta ne bi trebalo da potpisujete nikakve ugovore ili započinjete nove poslovne projekte, ali će se oni sigurno zagrejati i aktivirati pre ovog meseca u poslovnom i društvenom smislu. Godina može biti važna i u smislu novog prijateljstva. Moguća su i razočarenja u stare prijatelje ili iznenadni prekid nekih dugotrajnih, ali ne kvalitetnih veza.

Rak

Mesec je vladar ovog ženskog, emotivnog znaka i za Rakove je važno da znaju svoju natalnu lunarnu fazu, kako bi se pripremili za mesečeve faze kada se njihova natalna lunarna faza ponavlja na nebu. Tada će najverovatnije doživeti emocionalni pad ili oscilacije raspoloženje.

Dakle, svakog meseca u istoj lunarnoj fazi kada su rođeni, njihova energija može biti iscrpljena, mogu biti veoma rasejani, nervozni i u emociji koja trenutno vlada u njima.

Zbog toga se Rakovi smatraju najosetljivijim i najosetljivijim znakom, jer su pod velikim uticajem Meseca, koji veoma brzo menja horoskopske znakove na nebu, a takođe im menja i emocije i raspoloženje svaka dva dana.

Mesec će ove godine imati dva pomračenja, prvo 25. marta i drugo 18. septembra. Ovog puta pomračenje Meseca se dešava pre pomračenja Sunca, tako da će 14 dana posle ovih datuma biti i pomračenje Sunca.

Veoma osetljiv period za Rakove je upravo u tim periodima. Prvo pomračenje Meseca desiće se u Ovnu, pa za njih to može da bude nagoveštaj promena u domenu poslovanja, ali i u nekom statusu. U zavisnosti od događaja u životu, oni mogu biti fokusirani na jednog od roditelja i zabrinuti za njega.

Ove godine će Mars proći kroz njihov znak u periodu od 5. septembra do 4. novembra. I to može biti veoma intenzivan period za njih, a pošto se u tom periodu dešava drugo pomračenje Meseca (18.9), oni se sigurno mogu osećati nezaštićeno, ranjivo i pod velikim stresom, koji može da im izazove zdravstvene probleme, uglavnom u pitanju glave ali i stomaka.

Drugo pomračenje Meseca u septembru donosi im aktiviranje kuće ljubavi, a pošto je Saturn, planeta karme i ozbiljnih lekcija, u toj kući već godinu dana, ovo može biti period usmeren na rešavanje i definisanje svog emotivnog statusa.

Dobar period za njih može biti od 17. juna, kada i Merkur i Venera ulaze u njihov znak. Lepo vreme druženja, ljubavi i putovanja može se produžiti do 12. jula. Jupiter, planeta sreće i blagostanja, ove godine ulazi u znak Blizanaca i aktivira poslednju kuću Zodijaka. To Rakovima donosi mogućnost dugih putovanja, sreće van zemlje u kojoj su rođeni.

Mogući poslovi vezani za inostranstvo. Poseta rođacima koji žive daleko. To će ih obradovati i aktivirati komunikaciju sa rođacima ili prijateljima sa kojima su jednom izgubili kontakt ili je kontakt postao ređi.

Najudaljenija planeta našeg sistema, Pluton, ove godine konačno napušta njihovu kuću partnerstva, ali će još jednom tokom godine stabilizovati odnose u njihovom životu, od 3. septembra do 19. novembra. Istovremeno, ovaj period 2024. godine može im biti najteži. Dobra vest je da će sledeća godina, 2025. biti njihova godina, pa ono što ovi osetljivi ljudi treba da urade jeste da se pripreme za ogromne pozitivne promene koje ih očekuju vrlo brzo.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
475PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno