17.8 C
Novi Sad
09.05.2024.
NaslovnaKulturaMuzikaPesma proglašena božićnim klasikom zapravo nema mnogo veze sa Božićem

Pesma proglašena božićnim klasikom zapravo nema mnogo veze sa Božićem

Pesma “Last Christmas”, koja je objavljena u decembru 1984, danas je jedan od najvećih božićnih hitova. Pored toga, ove godine je konačno osvojila božićno mesto broj jedan na britanskim listama.

Prošlog Božića, pesma koju je napisao pokojni Džordž Majkl sa namerom da osvoji Božićni broj jedan 1984. godine, nije uspela jer je u isto vreme objavljen singl benda Da li znaju da je Božić. Ali popularnost pesme je rasla tokom godina.

Tema pesme nije Božić

Pesmu je otpevao Džordž Majkl sa školskim kolegom Endrjuom Ridžlijem, koji je činio čuveni duo Wham!

Iako se ova pesma sada naziva božićnim klasikom, njena tema uopšte nije Božić. On peva o neuzvraćenoj ljubavi koja se slučajno dogodila u vreme Božića.

– Pojeli smo nešto i sedeli, opuštajući se uz televizor u pozadini, kada je, gotovo neprimetno, Džordž nestao gore na sat-dva. Kada se vratio, bio je toliko uzbuđen, kao da je otkrio zlato koje je u izvesnom smislu – i imao.

Otišli ​​smo u njegovu sobu, gde smo kao deca provodili sate snimajući delove radio emisija i džinglova, sobu u kojoj je držao klavijaturu i nešto na šta je snimao svoje iskrice inspiracije, a on mi je puštao uvod i zavodljivu, setnu melodiju refrena „Last Christmas – rekao je jednom Endru Ridžli u intervjuu za „Smooth Radio“.

– Džordž je izveo muzičku alhemiju, destilirajući suštinu Božića u muziku. Dodavanje tekstova koji pričaju priču o neuzvraćenoj ljubavi bio je majstorski potez i, kao što je često činio, dirnuo je srca – dodao je on.

Čini se da ovu pesmu vole i mlađe generacije.

TikTok je pun video snimaka sa ovom pesmom u pozadini sa heštegom #lastchristmas, koji do sada ima 3,5 milijardi pregleda na društvenoj mreži, prenosi Index.hr.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
481PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno