23.4 C
Novi Sad
24.05.2024.
NaslovnaMagazinBizarnoVoditelj posetio kanibalističku sektu, naterali ga da pojede ljudski mozak, na lice...

Voditelj posetio kanibalističku sektu, naterali ga da pojede ljudski mozak, na lice mu stavili pepeo mrtvaka

Poznati TV voditelj Reza Aslan jednom je prilikom pojeo ljudski mozak dok je snimao dokumentarac o svetskim religijama s kanibalističkom hinduističkom sektom.

Iako snimljena i objavljena još ranije, ta priča ponovo se zavrtela zbog kontroverznih poteza novinara.

Još 2017. CNN je emitovao seriju pod nazivom “Believer with Reza Aslan”, u kojoj je, između ostalog, prikazano i jedenje ljudskog mesa.

U jednoj epizodi voditelj emisije posetio je kanibalističku hinduističku sektu i ponuđeno mu je ono što je predstavljeno kao komad ljudskog mozga.

Ne samo da je Aslan jeo meso nego je čak nosio ogrlicu napravljenu od delova ljudskog tela. Osim toga, lice mu je bilo namazano pepelom kremiranog čoveka.

U jednom trenutku epizode jedan od pripadnika Aghori nomada koje je Aslan posetio čak je zapretio da će mu “odseći glavu ako nastavi da toliko priča”.

Snimanje je brzo završeno kada je pripadnik sekte počeo bacati vlastiti izmet na Aslana i ostatak ekipe CNN-a nateravši ih da odu.

Pre emitovanja epizode Aslan je na Fejsbuku napisao: “Želite li da znate kakvog je ukusa mozak mrtvog tipa? Drveni ugljen. Bio je spržen!”

Emisija i CNN pretpeli velike kritike

U to se vreme Aslanova emisija našla na meti kritika. Pre svega, zbog senzacionalističkog pristupa hinduizmu, trećoj najvećoj svetskoj religiji.

– Neverovatno je bezosećajno i bezobzirno od CNN-a da gura senzacionalne i groteskne slike bradatih smeđih muškaraca i njihove morbidne i smrtonosne religije u vreme kada Sjedinjene Američke Države prolaze kroz razdoblje zabrinutosti i straha bez presedana – rekla je tada profesorka medijskih studija na Univerzitetu u San Francisku, Vamsi Juluri.

Američko-indijski odbor za političko delovanje rekao je u izjavi:

– Uz višestruke izveštaje o napadima motivisanim mržnjom prema ljudima indijskog porekla iz celog SAD-a, emisija opisuje hinduizam kao kanibalizam. To je bizaran način gledanja na treću najveću religiju na svetu. U napetom okruženju ovakva emisija može stvoriti percepciju o Indijcima koja bi ih mogla učiniti ranjivijima na dalje napade.

Izvor: Index.hr

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

419FanovaLajkuj
479PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno