32.3 C
Novi Sad
20.06.2024.
NaslovnaMagazinKako da najbrže zagrejete automobil kad je napolju hladno?

Kako da najbrže zagrejete automobil kad je napolju hladno?

Ako ste se pitali kako najbrže zagrejati automobil zimi, možda bi vam ovaj savet mogao pomoći.

Niske temperature vozačima svake zime donose isti problem – kako da svoj automobil što brže zagreju ujutru nakon što je cele noći bio parkiran na minusu.

Pojedini pokreću motor nekoliko minuta pre polaska da ga bar malo zagreju, ali većina ujutru žuri, pa čak i ako njihov automobil ima grejače sedišta i volan, uglavnom im je hladno prvih nekoliko minuta ili kilometara.

Na sajtu Trusted Automotive Professionals preporučili su metodu zagrevanja kabine, koja je na prvi pogled potpuno u suprotnosti sa logikom.

Oni preporučuju da, ako nemate automatsku klimu u automobilu, podesite temperaturu na najhladniju postavku kada upalite automobil, a zatim, nakon što ste se vozili neko vreme, promenite je na najtopliju temperaturu koja vam najviše odgovara, prenosi City Magazine.

Na ovaj način, automobil bi trebalo da se zagreje brže nego ako biste odmah podesili temperaturu na najtoplije.

Logika je jednostavna, jer na taj način obezbeđujete da se motor automobila prvo (i brže) zagreje na temperaturu koja je barem približna radnoj, a tek onda efikasno zagreva putničku kabinu.

Ako vaš automobil ima automatski klima uređaj, on će pronaći najefikasniji način da se zagreje – ali logika iza toga je slična, piše Avto-magazin.

Ovde pogledajte savete za održavanje automobila zimi.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
476PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno