10.1 C
Novi Sad
25.02.2024.
NaslovnaMagazinŽena ostavila 2,8 miliona dolara svojim mačkama i psima, jer deca ne...

Žena ostavila 2,8 miliona dolara svojim mačkama i psima, jer deca ne vode brigu o njoj

Jedna starija Kineskinja odlučila je da ostavi svoje bogatstvo od 20 miliona juana (2,8 miliona dolara) svojim mačkama i psima. Naime, ona tvrdi da su oni uvek bili tu za nju, za razliku od njeno troje dece.

Žena je napravila svoj prvi testament pre nekoliko godina. Tada je svoju imovinu podelila na svoje troje dece, ali je nedavno odlučila da promeni mišljenje.

Liu, kako se zove ova žena, kaže da je deca nikada nisu posećivala ili brinula o njoj kada je bila bolesna, kao i da je retko kontaktiraju.

Zato je odlučila da svu svoju imovinu prepusti jedinim stvorenjima koja su uvek bila uz nju – njenim kućnim ljubimcima mačkama i psima.

U testamentu ona navodi želju da sav sav njen novac bude upotrebljen za brigu o njenim ljubimcima i njihovom potomstvu nakon njene smrti.

Zakonski problem

Na nesreću, kineski zakon zabranjuje ljudima da ostavljaju imovinu direktno svojim ljubimcima.

Međutim, nakon konsultacije sa advokatom, Liu je pronašla rešenje.

Ovlastila je veterinarsku kliniku za administratora svog bogatstva, poverivši joj brigu o svojim voljenim ljubimcima.

Čen Kai, zvaničnik iz sedišta kineskog centra za registraciju testamenta u Pekingu, rekao je za South China Morning Post da njena želja dovodi celokupnu imovinu u opasnost, dodajući da joj je njegova kancelarija predližila da imenuje osobu kojoj veruje da će nadgledati veterinarsku kliniku kako upravlja nasleđem.

– Mi smo joj savetovali da imenuje osobu kojoj veruje da će nadgledati veterinarsku kliniku kako bi osigurala da se kućni ljubimci pravilno zbrinu – rekao je Kai.

Drugi pravni stručnjak izrazio je nadu da će se Liuova deca konačno pojaviti i da će ona odustati od odluke da svoje ljubimce učini jedinim naslednicima.

Priča starije žene dirnula je srca miliona u Kini, od kojih se većina saosećala sa njenom situacijom.

„Koliko je razočarana i slomljenog srca kada je odlučila da ništa ne ostavi svojoj deci“, stoji u jednom od komentara na ovu vest.

“Dobro urađeno. Ako se moja ćerka bude loše ponašala prema meni u budućnosti, i ja ću svoju kuću ostaviti nekom drugom“, dodao je drugi razočarani čitalac.

Inače, briga o roditeljima je važna stvar u toj azijskoj zemlji i deca koja zanemare roditelje u starosti su kažnjiva po zakonu.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

419FanovaLajkuj
488PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno