14 C
Novi Sad
03.10.2024.
NaslovnaMagazinReceptiMarinada za meso: TOP 3 predloga uz pomoć kojih će vam se...

Marinada za meso: TOP 3 predloga uz pomoć kojih će vam se hrana lepiti za prste

Marinada za meso neophodna je kako bi vaše jelo dobilo fenomenalan ukus i postalo sočno i mekano.

Ključno je da meso odstoji u pripremljenoj marinadi najmanje dva do tri sata, kako bi upilo sve sastojke i bilo spremno za pečenje. Neki ljudi vole da mariniraju meso cele noći.

Marinada sa limunom i ruzmarinom

Ova marinada je idealna za piletinu jer daje ukus citrusa i svežih začina. Probajte marinadu za piletinu, svinjetinu ili jagnjetinu.

Sastojci:

  • 3 velika limuna
  • ¼ šoljice listova ruzmarina ili 2 kašike sušenog ruzmarina
  • ¼ šoljice maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • ½ kašičice belog bibera
marinada-sa-limunom-i-ruzmarinom
Idealna za piletinu

Priprema:

Limun prepolovite i iscedite sok u činiju. Dodajte sve ostale sastojke i dobro promešajte. Marinirajte piletinu ili svinjetinu 1-2 sata.

Marinada se može pripremiti unapred i čuvati u zatvorenoj posudi u frižideru do 1 nedelje.

Klasična marinada

Sastojci:

  • 100 ml suncokretovog ulja
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 100 ml jabukovog sirćeta
  • 2 kašike soli
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika bibera
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 crni luk
marinada
Klasična marinada ide uz sve

Priprema:

Crni i beli luk sitno iseckajte, pa ih stavite u dublju činiju. Obe vrste ulja, sirće i začine dodajte u činiju sa lukom, pa sve zajedno promešajte.

Komade mesa umačite u dobijenu smesu i slažite u veću posudu, a na kraju meso zalijte preostalom marinadom i poklopite.

Ostavite najmanje četiri sada u frižideru.

Pikantna marinada

Ova marinada je za osobe čije nepce podnosi jake začine.

pikantna-marianda
Za ljubitelje pikantnije hrane

Sastojci:

  • 1 kašika čilija u prahu
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • ½ kašike soli
  • ½ kašike bibera
  • ½ kašike belog luka u prahu
  • 1 kašika crvene paprike
  • ½ kašike kajenskog bibera
  • 200 ml suncokretovog ulja
  • 2 kašike senfa

Priprema:

Sve sastojke stavite u posudu i promešajte. Marinadom premažite meso ili povrće i ostavite preko noći u frižideru.

Koja je vaša omiljena marinada za meso?

Izvor: Stil

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

417FanovaLajkuj
472PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno