Pečeni krompir u rerni je poslastica u kojoj mnogi uživaju. A poseban ukus sa sobom nosi kada ga pripremite uz savete jednog od najpoznatijih svetskih kuvara Džejmija Olivera.
Koliko god pečeni krompir u rerni delovao jednostavno za pripremu, postoji mnoštvo sitnih, ali izuzetno važnih detalja koji su ključ za savršeno pečeni krompir.
Sa ovim se slaže jedan od najboljih kuvara na svetu – Džejmi Oliver. Ovaj kulinarski mag danas ima nekoliko restorana, četvoro dece, jedanaest objavljenih knjiga, nekoliko televizijskih emisija i najpoznatiji je britanski kuvar.
Kada god Džejmi objavi neki kulinarski savet ili recept, to izazove veliku pažnju, a isto se desilo kada je nedavno na svom “TikTok” profilu otkrio kako da spremite savršen krompir iz rerne.
Svoj video Oliver je nazvao “11/10 recept za pečeni krompir”, prenosi Telegraf.
@jamieoliver 11/10 #roastpotato recipe 🔥 #potato #potatoes #roast #roastpotatoes #roasties #foodtiktok #sundayroast #roastdinner #budgetfriendly #savingmoney
– Prvo sam krompir kuvao u slanoj kipućoj vodi, oko 10 minuta – započinje on u videu.
Nakon toga ga, kaže, treba procediti i dobro “protresti” u cediljki, pa dodati kašiku ulja i par kapi vinskog sirćeta.
– Tada je krompir spreman za rernu, gde se na 180 stepeni peče otprilike 50 minuta – kaže popularni kuvar.
Posle 40 minuta Džejmi vadi pleh iz rerne i gnječilicom nežno pritiska svaki krompir.
– Svaki krompir pritisnite, pa vratite unutra na još deset minuta – zaključio je Džejmi.
Video je skupio više od pola miliona pregleda, a mnogi korisnici ove društvene mreže su oduševljeni.
- Kristina iz Ljiga radi kao šef kuhinje u Čikagu, Amerikance osvojila tajnim receptima, ali i lepotom