Zimska krem čorba idealna je hladne dane koji su pred nama. Ova ukusna čorba zagrejaće vam telo i dušu.
Sastojci:
Za dve osobe potrebno je:
- 500 g krompira,
- 1 praziluk
- 5 dl supe od povrća
- 12-15 kuvanih i oljuštenih kestena
- 4 kriške slanine
- 2 kašike pavlake
- 1 kašika maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
Isecite praziluk na kolutove i propržite u velikom tiganju sa kašikom maslinovog ulja.
Oljuštite krompir, isecite ga na kockice i dodajte praziluk. Dolijte malo supe od povrća i kuvajte oko 30 minuta na umerenoj temperaturi.
Povremeno dolijte po kutlaču supe.
U međuvremenu, isecite slaninu na tanke trake i zagrejte u teflon tiganju bez masti, tako da postane hrskava.
Izmrvite polovinu kestenja, posolite i pobiberite i ostavite na toplom.
Kada se krompir skuva, dodajte izmrvljeni kesten i izmiksirajte tako da dobijete kremastu smesu.
Ukoliko je potrebno, dodajte još supe.
Podelite čorbu u porcije, dodajte preostalo kestenje i ukrasite komadićima hrskave slanine.
Začinite uljem i pavlakom i poslužite dok je vruće.