18.4 C
Novi Sad
25.07.2024.
NaslovnaMagazinZbog Borisa je plakala cela Jugoslavija: Ovako dečak ostavljen u sirotištu zamišlja...

Zbog Borisa je plakala cela Jugoslavija: Ovako dečak ostavljen u sirotištu zamišlja razgovor sa mamom (VIDEO)

“Velike nevolje malog Borisa” je dokumentarna emisija čuvenog Dragana Radulovića koja se pamti celog života.

Kada je, tada devetogodišnji Boris, ispričao kako zamišlja da bi tekao razgovor između njega i majke koja ga je ostavila u sirotištu, plakala je cela Jugoslavija. Plakali su ljudi zbog njegove iskrenosti, one dečje, neplanirane ali i zbog teške sudbine koja ga je zadesila.

U ovoj emisiji je voljeni dečji pisac razgovarao sa devetogodišnjakom iz Doma za nezbrinutu djecu Bijela.

Mali Boris je svojom životnom pričom uspio da osvoji gledaoce, dečjom iskrenošću i spontanošću, kao i preranom zrelošću koju imaju samo deca koja su odrastala bez roditelja, prenosi CDM.

Snimak njegovog i Draganovog razgovora, tako neposredan, nežan i očinski, i dan danas se čuva i deli uz iste snažne emocije kao kada je snimljen prije više od 35 godina. Poslednjih dana ponovo je aktuelan na društvenim mrežama i mnogi se pitaju gde je danas ovaj razboriti dečak.

Na videu su samo njih dvojica, razgovaraju o životu bez roditelja. I u jednom trenutku Dragan kaže malom Borisu ako želi da poruči nešto mami, da razgovaraju, kao da je tu:

“Zdravo mama, ovako. Ja ću samo da se upoznam. Mama, je l’ ti mene znaš? Ona kaže: “Ne znam”. E, onda dođi, da ti ja nešto ispričam. Ti se mama ne sećaš da si mene rodila. Ti si mene ostavila. Ja sam tebe puno volio, plakao sam za tobom. Suze su mi ovolike bile. Volim i tebe. Volim te mama, ali dođi da se upoznamo. Da me vidiš, da me procijeniš. Da sam ja tvoj sin. Dođi lijepo. Nemoj da te bude sramota. Objasni se i objasni mi sve, pa će sve biti lijepo i odlično”, priča mali Boris, bez suza, bez ljutnje, bez prezira.

@bodatajson8888“Velike nevolje,malog Borisa”,je prica Dragana Radulovica od prije 30,i vise godina o djecaku Borisu kojeg je majka ostavila u Dom u Bijeloj i koji joj se obraca.Priča koja tad nikoga nije ostavljala ravnodusnim.I dan danas se pitam sto se desilo s njim.Sad je vec odrastao covjek

♬ original sound – 🔥 Boda Tajson 🔥

“A hoćeš li se javiti tati?”, pita ga Dragan.

“Tati? Zvao bih ga telefonom prvo. Zvrrr. Zdravo tata. O zdravo sine. Šta radiš? Evo tata snimam se. A zašto se snimaš? Eto tako pričam kakav mi je život. Tu je Dragan, snima me, tu su ljudi. Snimaju me kako sam život proveo”, priča Boris.

Malo ko je radio i uradio stvari za decu kao što je Dragan Radulović.

Za generacije on će zauvijek ostati čika Dragan i pomalo je tužno što današnji mladi nemaju junaka, pesnika, nekog da ih razume kao što je on znao.

“I kamen bi zaplakao”, “Duša draga”, “Vječna slava Draganu Raduloviću”, “Ovo mnogo boli”, samo su neki komentara na pomenuti video.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
475PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno