32.3 C
Novi Sad
20.06.2024.
NaslovnaMagazinVIPMirjana Karanović: Žena ne mora da rađa decu

Mirjana Karanović: Žena ne mora da rađa decu

Glumica Mirjana Karanović gostovala je u podkastu Tampon zone čiji je voditelj Iva Parađanin Lilić. Tamo je pričala o ulogama, novom rediteljskom projektu, ali i o odrastanju i rađanju dece, jer je i sama odavno na meti kritika jer nema dece.

– Brak mi se nije desio. Samo neke velike ljubavi. Iz njih se nisu rodila deca. Nikada se nisam pitao zašto je to tako. Ako se rodiš kao muškarac, nije tvoja uloga da budeš vođa u budućnosti. To nije strašno Žena ne mora da rađa. Mnoge žene ne mogu da imaju decu, a mnoge ih žele i ne žele – rekla je Mirjana i nastavila:

– Ljudi se moraju sabrati u svjoj glavi, čini mi se. Šta god da odlučite, koju god ulogu odlučite da preuzmete, to je vaše pravo, da ti možeš, da nisi ništa manje vredno ljudsko biće. Tu bi država. ili, sad ne znam, društvo koje bi trebali da pomognu svima da ostvare svoje ciljeve – rekla je glumica.

On smatra da ne treba osuđivati žene koje ne žele da imaju decu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tampon ZONA (@tamponzona)

“Ideja rađanja je duboko usađena u psihu”

Iako je svet danas drugačiji nego ranije, ona smatra da i dalje postoji pritisak na žene da se udaju i rađaju.

– U vreme moje majke, dužnost žene bila je da rodi, to je bilo je nešto što su one jednostavno prihvatale kao svoju obavezu. Bilo je u redu što neko tražio da se udaš i da rađaš decu.

Danas živimo u svetu koji nudi različite mogućnosti za oboje. I za žene i za muškarce, ali i dalje postoje ideja i dužnosti o tome.

Ona je veoma duboko usađena u psihu pre svega žena, ali i muškaraca. Postoji pritisak da se ispuni neka naredba za koju niko ne zna odakle je došla. Da se neko ne oženi lakše se proguta nego da se neko ne uda –  rekla je ona.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
476PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno