8.5 C
Novi Sad
20.02.2024.
NaslovnaMagazinVuk Ristović, jedan od omiljenih kvizaša u Srbiji, nagradu odlučio da potroši...

Vuk Ristović, jedan od omiljenih kvizaša u Srbiji, nagradu odlučio da potroši na najdivniji način

Vuk Ristović, psiholog iz Užica, Srbiju je najpre oduševio u „Slagalici“, zatim i u drugim televizijskim kvizovima, a u poslednjem izdanju kviza „Stigni me ako znaš“ u 2023. godini, prvi put je pobedio.

Iako ima tek 29 godina, stekao je dosta kvizaškog staža, prvo je pre osam godina učestvovao u „Slagalici“, kada je izgubio za svega šest poena razlike.

Od malena čita knjige i enciklopedije

Poraz ga nije razočarao, već podstakao da nastavi kvizaškim koracima, pa je nakon toga učestvovao u brojnim televizijskim kvizovima, a najbolji rezultat dostigao je u kvizu „Stigni me ako znaš“, u epizodi koja se emitovala pre nekoliko dana.

– Odrastao sam čitajući knjige i enciklopedije, uvek sam težio ka nekim novim saznanjima, pa i ne čudi što su kvizovi danas moj moto – počinje priču Vuk.

Učestvujući u igrama znanja, Ristović je prevazišao tremu pred kamerama, navikao se na televizijske studije, a ne krije da je u prvim pojavljivanjima u kvizovima bio obuzet tremom i strahom.

Spontanost i užicki akcenat

Najviše pažnje javnosti privukao je prošle godine, kada je po drugi put učestvovao u Slagalici.

Svojim spontanim ponašanjem i užičkim akcentom osvojio je Srbiju, pa je i tada nakon takmičenja govorio za naš portal.

– Shvatam zašto sam privukao veliku pažnju publike, jer je većina takmičara u kvizovima nekako stegnuta, previše su formalni, pa ja onda svojom opuštenošću i spontanošću iskačem iz uobičajenog šablona emisije – rekao je on tada za Telegraf.

I nakon „Slagalice“, Vuk nije odustajao, nastavio je takmičenja, pa je prvu pobedu dostigao u kvizu „Stigni me ako znaš“ i nakon emitovane epizode, Srbija je opet pričala o njemu, a on punog srca ističe da mu je zapravo to i bio cilj.

– Ne krijem da sam se nadao pobedi, ali međutim, kada sam došao na snimanje i video ko su mi protivnici, naručito Antonio Marković Toni, koji je iskusan kvizaš, nisam bio siguran da ću pobediti – otkriva Vuk Ristović.

Iz ovog kviza poneo je vrhunske utiske, a pitanje koje je presudilo pobedu ticalo se stripa kog je čitao u detinjstvu, dok mu je najteže palo kada mu nisu priznali jedno pitanje vezano za „Veneru“, za koje ističe da je znao, ali je odgovorio prebrzo, ne saslušavši pitanje do kraja.

– Iz kog stripa je rečenica: „Alane, bjež’mo, njih je dvojica, a mi smo sami“?, pitanje je koje presudilo pobedu, a odgovorio sam, što se kaže, kao „iz rukava“, jer sam ovaj strip, Alana Forda, čitao još kao dete u Užicu.

Putovanje u Pariz i London

Kao zanimljiv detalj koji se zbivao iza kamera nakon takmičenja, Vuk je izdvojio zagrljaje i poljupce sa svojom Mišel.

Osvojenu nagradu, odlučio je da potroši na svadbeno putovanje u Pariz i London, sa svojom verenicom.

Tamo će usput snimati video materijal za njegov Jutjub kanal „Psiho Vuk – Put oko sveta“, koji je mešavina edukativnog i putopisnog sadržaja, sa temama iz istorije, geografije, psihologije, religije…

Ostatak novca već je namenjen za njihovo buduće dete, kome su, ako bude devojčica, već smislili ime, Luna Čarna.

I na kraju je istakao da je ponosan što je Užičanin, i što svoj akcenat tokom studiranja nije zamenio beogradskim.

Nastaviće ubuduće ka novim uspesima, a putovanja, kao i do sada, doživljavati kao strast.

Izvor: Telegraf/Užice oglasna tabla

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

419FanovaLajkuj
488PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno