18.4 C
Novi Sad
26.05.2024.
NaslovnaPutovanjaČuvena beogradska kafana završila na listi najvećih turističkih prevara

Čuvena beogradska kafana završila na listi najvećih turističkih prevara

Kafana “Tri šešira”, čuveno mesto beogradske Skadarlije, našla se na neslavnoj listi stranaca kao jedna od turističkih zamki. Odnosno, mesto koje ne pruža tako kvalitetnu uslugu i košta više nego što vredi.

Na Redditu se pojavila mapa koja prikazuje koje su najveće turističke zamke u svakoj zemlji na svetu.

Kada je u pitanju Srbija, čuvenu kafanu “Tri šešira” koja se nalazi u Skadarliji, stranci su proglasili najvećom zamkom za turiste, prenosi Nova.rs.

Nisu previše pogrešili. Inače ne znam nikoga ko izlazi u Skadarliju regularno, osim kada mu neko iz inostranstva dolazi, a mrzi ga ili nema vremena da smisli bilo šta bolje – napisao je jedan korisnik, a drugi je odgovorio:

– Znam ljude koji sa kolegama idu periodično (na 2, 3 meseca).

Po mišljenju putnika, Tri Šešira u Skadarliji je najveća turistička zamka u Srbiji. Izvor: Thrillist.com
by u/eccentric-introvert in serbia

Pojedinima nije bilo jasno zbog čega je kafana ocrnjena kada su cene kao i na ostalim mestima.

– Bio jednom prilikom u “Tri šešira”. Ok kafana sa dobrom hranom. Cene nisu mnogo veće nego u tom delu grada.

– Isto, bio u januaru sa dvoje stranaca, odvalili smo se za 80-90 evra.

Pozvali smo “Tri šešira” kako bismo dobili komentar od njih i Milica Petković, PR menadžer restorana nam je objasnila da kafana na Trip Advisoru ima ocenu 4,5.

“Tri šešira” je jedna od najboljih kafana, što možete proveriti na Trip Advisoru a cene su sasvim pristojne. Negativne ocene su možda došle od ljudi koji, kada je gužva, ponekad čekaju malo duže. Naša kafana je uvek puna tako da to govori sasvim dovoljno – objašnjava Milica.

Najveće turističke zamke kod “komšija” su “Jadran kod Krsta” u Budvi, “Šadrvan” u Mostaru i ceo Stari grad u Dubrovniku.

Ponos Skadarlije

Kafana “Tri šešira” je jedna od najstarijih u Skadarliji. Otvorena 1864. godine u kući u kojoj je prethodno bila zanatska radionica, čiji su zaštitni znak bila tri plehana šešira.

Kada je 1901. godine srušena kafana “Dardaneli” koja je bila mesto okupljanja beogradskih boema, noćni život tadašnjeg Beograda premešta se u Skadarliju, naročito u  “Tri šešira”.

Mnogi poznati beogradski umetnici i pisci su u ovoj kafani pisali i pevali. U Skadarliji su tada kovane zavere, izdavani časopisi i pisane pesme.

Kroz kafanu tada su prošli Đura Jakšić, koji je stanovao preko puta kafane, Branislav Nušić, glumac Čiča Ilija Stanojević, Tin Ujević. U novije vreme restoran je ugostio kralja Huana Karlosa, Džordža Buša, Vili Branta…

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

419FanovaLajkuj
479PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno