22.8 C
Novi Sad
25.07.2024.
NaslovnaPutovanjaCNN odabrao 25 najlepših mesta na svetu, među njima dva u našem...

CNN odabrao 25 najlepših mesta na svetu, među njima dva u našem komšiluku

Medijska kuća CNN je u svojoj reportaži izdvojila najlepša mesta na svetu. Među najlepšim se nalaze i dva iz zemalja koje se nalaze u našem regionu, a u pitanju su Plitvička jezera u Hrvatskoj i Bled u Sloveniji.

CNN je odabrao 25 mesta.

U svojoj reportaži oni otkrivaju koje su to najlepša mesta na svetu i prirodne lepote očarale njihove urednike i novinare, a sa posebnom pažnjom su pisali kakva se vodena rajska mesta nalaze na Balkanu.

Bilo je zaista nemoguće doneti jednoglasnu odluku o najlepšim mestima širom sveta. Ova lista je samo dobar početak za planiranje putovanja, navodi CNN.

Najbolje od najboljeg podrazumeva listu spektakularnih destinacija širom sveta, u pitanju su bujne afričke šume, latinoameričke pustinje, vodena rajska mesta Balkana i gradovi na Bliskom istoku.

Za Bledsko jezero CNN navodi da ima svetloplavu vodu u kojoj se ogledaju Julijski Alpi, u čijoj se sredini nalazi čuvena crkva smeštena na ostrvu. Bledsko jezero se poslednjih godinama razvilo u jednu od najpopularnijih destinacija u Evropi.

Za Hrvatsku CNN navodi da je već godinama poznata kao ultimativno evropsko mesto za odmor. Posebno se ističe lepota Nacionalnog parka Plitvička jezera, koji uživa status zaštićene prirode od 1949. godine. Na lokalitetu se nalazi 16 jezera povezanih slapovima koji neprestano menjaju formacije stena preko kojih teku.

Najlepše mesto na svetu prema pisanju CNN-a je neprobojna šuma Bvindi u Ugandi.

Izvor: B92

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
475PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno