Već smo pisali o tome da poznati svetski kuvar Džejmi Oliver otvara restoran u Beogradu.
Džejmi se sada lično na društvenim mrežama obratio svim zainteresovanim za posao i pozvao ih da se prijave.
“Zdravo, dragi ljudi. Pozdrav od Džejmija Olivera! Imam sjajne vesti za vas. Otvaramo naš prvi restoran u Srbiji u prelepom Beogradu. Moj tim i ja tražimo prave ljude da dođu i pridruže se našem timu. Ako gajite strast prema hrani i ugostiteljstvu i ako želite da budete deo sjajnog tima kome je stalo do vašeg razvoja i zadovoljstva, prijavite nam se što pre”, istakao je Džejmi u snimku objavljenom na zvaničnoj stranici njegovog novog restorana.
View this post on Instagram
Traži kuvare, barmene, menadžere…
Kako stoji u oglasu na njegovom sajtu, Džejmi Oliver za svoj restoran u Beogradu traži radnike za mnoge poslove:
- kuvare;
- zamenika šefa kuhinje;
- glavnog kuvara;
- barmene;
- menadžere;
- direktora logistike;
- generalnog menadžera;
- konobare;
- hostese;
- pomoćno osoblje.
Kako je istaknuto na njegovom sajtu, jedino što treba da uradite jeste da sa sobom ponesete svoj CV i sa njim lično dođete u prostorije budućeg restorana sutra, 9. novembra od 12 do 20 časova.
O plati nije govorio, a nema ni informacija na sajtu, prenosi Blic.
“Jamie’s Italian”
Na zvaničnom sajtu beogradskog restorana „Jamie’s Italian“ navodi se da će se restoran nalaziti u Hercegovačkoj ulici, u naselju Beograd na vodi.
Podsetimo, Džejmi Oliver je 2017. zatvorio šest restorana iz lanca „Jamie’s Italian“ u Velikoj Britaniji usled poskupljenja namirnica za italijanska jela koja priprema, do kojih je došlo posle Bregzita.
Kao razloge za zatvaranje dela restorana, osim poskupljenja sastojaka, tada je naveden i trošak za obuku zaposlenih i pad posećenosti.
Restorani iz lanaca „Jamie’s Italian“ nastavili su međutim da rade u inostranstvu. Posle Irske, Brazila, Portugala, Mađarske, Kipra, Indije, Katara, Saudijske Arabije, UAE, „Jamie’s Italian“ uskoro stiže i u Srbiju.
Džejmi Oliver je svetsku slavu stekao svojim TV emisijama krajem 90-ih i početkom 2000-ih, u kojima je pripremao jela na brz i jednostavan način.
Autor je više kuvara i vlasnik nekoliko lanaca restorana koji posluju širom sveta.