16.7 C
Novi Sad
20.05.2024.
NaslovnaVestiBiznisRusi zamenili još jedan američki brend, umesto KFC vraća se Rostik's

Rusi zamenili još jedan američki brend, umesto KFC vraća se Rostik’s

Nekadašnji restorani brze hrane američke kompanije KFC, koja se povukla sa ruskog tržišta, danas su u Rusiji otvoreni pod imenom Rostik’s.

Novi ruski vlasnici ovih restorana, Konstantin Kotov i Andrej Oskolkov, odlučili su da vrate u život ruski brend Rostik’s, koji se prvi put pojavio 1993. godine, nakon sloma Sovjetskog saveza, prenosi Rojters.

Matična kompanija američkog KFC-a, firma Jam! Brends, prošle nedelje je definitivno izašla sa ruskog tržišta i prenela prava na franšizu KFC na rusku firmu Smart servis, koju vode Kotov i Oskolkov.

Smart servis je saopštio da nije isključeno da se Jam! Brends jednog dana ponovo vrati u Rusiju, dok predstavnici ove američke korporacije nisu bili dostupni za komentar, piše Tanjug.

rostik-menja-kfc-2
Foto: Unsplash

Za ljubitelje KFC-a u Rusiji se od danas ne menja mnogo toga, pošto će brend ove američke kompanije biti neko vreme i dalje prisutan u nekim restoranima, a meni će ostati skoro isti.

– Postigli smo dogovor po kome će novi vlasnik zadržati stari meni, a samo četiri jela će promeniti ime. Sve ostalo će biti kao i ranije – sama jela, njihov ukus i kvalitet – rekao je Kotov lane u novembru, citirao je TASS.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
479PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno