26.7 C
Novi Sad
27.05.2024.
NaslovnaVestiNekretnineFudbaler Dušan Tadić gradi ultra modernu zgradu u Novom Sadu, imaće više...

Fudbaler Dušan Tadić gradi ultra modernu zgradu u Novom Sadu, imaće više od 20.000 kvadrata (FOTO)

Na mestu hotela Sajam na adresi Hajduk Veljkova 11 u Novom Sadu gradiće se poslovna zgrada pod imenom Eleven. Iza ovog projekta stoje fudbaler Dušan Tadić i njegov poslovni partner Milko Novaković.

Novosadski ARH R potpisuje projekat poslovnog objekta od 20.158 kvadrata namenjenih za iznajmljivanje čija bi izgradnja mogla ubrzo da krene, piše portal gradnja.rs.

Kako je stari hotel Sajam potpuno srušen a teren očišćen, sve je spremno za izgradnju novog objekta koji podiže firma MD Ventures čiji su vlasnici fudbaler Dušan Tadić i njegov poslovni partner Milko Novaković.

Projekat zgrade 2Po+P+10 potpisuje Radoslav Šćepanović iz novosadskog biroa ARH R.

Ono što se može videti iz priloženih rendera jeste da se radi o modernom poslovnom objektu sa staklenom fasadom. Zgrada je naglašena sa dva simetrična kubusa povezana uvučenim segmentom niže spratnosti (8) koji će biti ozelenjen.

Zgrada je naglašena sa dva simetrična kubusa povezana uvučenim segmentom niže spratnosti (8) koji će biti ozelenjen.

dusan-tadic-zgrada-novi-sad
Foto: MD Ventures

Kao što se moglo pročitati u dokumentaciji sa javnog uvida, “predviđenom spratnošću, poslovni objekat preuzima ulogu repernog objekta u ovom delu grada”.

Ipak, ovaj objekat neće biti viši od obližnjeg Master centra niti od kula koje je sagradila kompanija Tehnogradnja.

Iz rendera se takođe može videti da su u planu zeleni krovovi, da je u planu se prostor oko objekta ozeleni kao i da popločane pristupne pešačke staze dobiju klupe i javnu rasvetu.

250 parking mesta na dve etaže

Zgrada Eleven koja će se graditi na parceli od 4.685 kvadrata, imaće 250 parking mesta na dve etaže sa 20 punjača za električna vozila. Objekat će imati 20.158 kvadrata za iznajmljivanje, sa fleksibilnim kancelarijama površine 1.930 kvadrata po spratu.

Što se tiče ostalih karakteristika, zgrada Eleven se projektuje tako da ispunjava LEED platinum sertifikat.

dusan-tadic-zgrada-sajam-novi-sad
Foto: MD Ventures

Podsetimo, ovaj najviši stepen energetske efikasnosti i održivosti (Leadership in Energy and Environmental Design) u Novom Sadu ima samo zgrada Ingrid, bivša hala Novkabela, u koju se uselio Schneider Electric.

Pored zelenog krova, zgrada će imati sisteme za recikliranje kompletnog otpada kao i sisteme za efikasno korišćenje vodom i energijom, navodi se na sajtu kompanije.

Izdavanje građevinske dozvole u toku

Kao što se može videti na CEOP-u, izdati su lokacijski uslovi za izgradnju ove poslovne zgrade dok je postupak za izdavanje građevinske dozvole u toku.

Sudeći prema stanju na terenu, sada kada je stari hotel Sajam srušen, radovi mogu veoma brzo da počnu, a pretpostavljamo da bi izgradnja ovakvog jednog objekta mogla da traje oko dve godine.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

419FanovaLajkuj
479PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno