19 C
Novi Sad
17.05.2024.
NaslovnaVestiPreminuo legendarni nemački fudbaler Franc Bekenbauer

Preminuo legendarni nemački fudbaler Franc Bekenbauer

Preminuo je legendarni nemački fudbaler Franc Bekenbauer. Imao je 78 godina. Podsetimo, zdravstveno stanje legendarnog nemačkog fudbalera se nedavno pogoršalo, potvrdio je tada njegov sin Valter u dokumentarcu pod nazivom Bekenbauer.

– Ne oseća se dobro. Ako bih vam rekao da je dobro, lagao bih, a ne volim da lažem. Njegovo zdravlje je veoma nestabilno. Svaki šok za njegovo telo može biti fatalan. sam donosi odluke i njegovo pamćenje je oštećeno – rekao je on.

Mnogo se pisalo o njegovim zdravstvenim problemima

Poslednjih meseci bilo je mnogo spekulacija o zdravstvenom stanju Bekenbauera, koji je 11. septembra trebalo da napuni 78 godina, prenosi nemačka novinska agencija dpa.

Kao aktivni fudbaler osvojio je Svetsko prvenstvo sa Nemačkom 1974. godine, a potom isto ponovio i kao selektor 1990. godine.

Najveći deo karijere proveo je igrajući u dresu Bajerna iz Minhena za koji je nastupao od 1964. do 1977. godine. Sa Bajernom je osvojio 4 Bundeslige i 3 Lige šampiona.

Bekenbauer iz zdravstvenih razloga nije učestvovao na nedavnom susretu bivših reprezentativaca iz 1990. godine, koji je održan 9. jula u Grasau.

Bekenbauer je iz zdravstvenih razloga odlučio da ne otputuje u Brazil na sahranu prijatelja Pelea početkom prošle godine.

– Voleo bih to da uradim, ali, nažalost, moje zdravlje ne dozvoljava tako dug let. U srcu ću videti svog prijatelja na njegovom poslednjem putu – rekao je bivši fudbaler, zvani Kajzer, u intervjuu za Bild am Sonntag u to vreme, prenosi Index.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
478PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno