27.3 C
Novi Sad
19.05.2024.
NaslovnaVestiSvetU Nemačkoj cveta biznis sa uličnim automatima za prodaju kobasica

U Nemačkoj cveta biznis sa uličnim automatima za prodaju kobasica

Automati za prodaju kobasica sve su popularniji izbor za gladne Nemce koji žude za hranom u gluvo doba noći.

Mašine „cvetaju“ van većih nemačkih gradova u kojima se mesta u kojima možete kupiti hranu ranije zatvaraju, javlja Nemačka novinska agencije.

– Naročito u ruralnim oblastima, automati postaju sve popularniji – kaže Hajke Rihter, portparol ove industrije.

– Postoji veliko interesovanje za razvoj automata koji se koristi za isporuku mesa, mleka, jaja i drugih proizvoda kupcima van radnog vremena.

Neki automati prodaju tri ili četiri vrste kobasica i krompir salate. Tako da kupci na automatima mogu da kupe sve što im je potrebno za tradicionalnu nemačku gozbu.

Drugi automati u ponudi imaju jaja, mleko, puter i voće i povrće. Na taj način su sve kuhinjske potrepštine dostupne u bilo kom trenutku, prenosi Independent.

U Nemačkoj postoji preko 570.000 ovakvih automata. Međutim, uprkos njihovoj popularnosti, od njih se očekuje da dopunjuju, a ne zamenjuju tradicionalne prodavnice.

– Mašine za prodaju će igrati komplementarnu ulogu u maloprodaji – rekao je Volfgang Kampmajer iz trgovinskog udruženja Berlin-Brandenburg za list Berliner cajtung.

Slični automati odavno postoje u Japanu. Tamo se u mašinama prodaju sve, od sakea do donjeg veša pa sve do mesa divljeg medveda.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
480PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno