22.7 C
Novi Sad
19.05.2024.
NaslovnaVestiSvetMilijarderi osnivaju "Olimpijske igre na steroidima", sportistima će biti dozvoljen doping

Milijarderi osnivaju “Olimpijske igre na steroidima”, sportistima će biti dozvoljen doping

Milijarder Piter Til i drugi biznismeni finansiraju “Unapređene igre” (Enhanced Games) nazvane “Olimpijske igre na steroidima”. Reč je o preuređenom turniru u stilu Olimpijskih igara na kojima sportisti neće biti podvrgnuti testiranju na lekove za poboljšanje performansi.

“Unapređene igre” bi trebalo da se održe u decembru, ali još nije poznato gde.

Od početka najave događaja prošlog leta, reakcije su uglavnom bile negativne, ali događaj ima finansijsku podršku milijardera Pitera Tila.

Til je suosnivač PayPal-a, Founders Fonda i Palantir Tehnologije, ​​a njegova neto vrednost se procjenjuje na 6,2 milijarde dolara. Bio je i prvi spoljni investitor u Fejsbuk.

piter-til

Takođe je finansirao tužbu Hulka Hogana 2016. protiv Gawker Media. Hoganov advokat je bio Aron D’Souza, osnivač igara.

Mediji pišu da će Til u događaj uložiti „više miliona dolara“. Kripto investitor Balaji Srinivasan i biotehnološki investitor Kristijan Angermajer takođe su spremeni da investiraju u ovo takmičenje.

D’Souza je rekao da Til “vidi viziju novog modela sporta koji otvoreno slavi naučne inovacije i iskreno predstavlja upotrebu poboljšanja performansi u sportu danas.”

– Podržane od najboljih svetskih biznismena, “Unapređene igre” su Olimpijske igre budućnosti – kaže se na veb stranici događaja.

– Kada 44% sportista već koristi poboljšanja performansi, vreme je da bezbedno proslavimo nauku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Enhanced Games (@enhanced_games)

Na sajtu se kaže da „sport može biti bezbedniji bez testiranja na droge“.

– “Unapređene igre” imaju za cilj da bude najbezbedniji sportski događaj na svetu. Dajemo prioritet bezbednosti sportista. U partnerstvu sa vrhunskim naučnicima i kliničarima, razvijamo kompletan sistem medicinskog skrininga pre takmičenja kako bismo zaštitili sportiste koji će se takmičiti.

“Unapređene igre” će biti najinkluzivnija sportska liga u istoriji. Svi odrasli su dobrodošli; vreme je da vidimo za šta je čovečanstvo zaista sposobno – poručuju organizatori.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
480PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno