22.3 C
Novi Sad
27.07.2024.
NaslovnaVestiSvetGladovali do smrti verujući da će otići u raj: Broj žrtava sekte...

Gladovali do smrti verujući da će otići u raj: Broj žrtava sekte u Keniji porastao na 89

Sekta u Keniji, koja je ovih dana zgrozila svetsku javnost zbog bizarnog rituala izgladnjivanja ljudi, kriva je za smrt 89 osoba, saopštio je minsitar unutrašnjih poslova Kenije Kiture Kindiki.

Tela pripadnika sekte pronađena su u masovnoj grobnici. Oni su se izgladnjivali do smrti verujući da će tako otići u raj.

Kenijska policija pronašla je tela u masovnoj gorbnici u šumi Šakahola na istoku zemlje gde je bilo sedište sekte Međunarodna crkva dobrih vesti, a smatra se da će broj tela najverovatnije rasti kako bude tekao proces ekshumacije, navodi Rojters.

Iz kenijskog Crvenog krsta ranije su naveli da je savetovalištu, koje je otvoreno u lokalnoj bolnici, prijavljen nestanak 112 ljudi.

kenija-sekta
Foto: Tanjug/AP

Vođa sekte, sveštenik Pol Mekenzi, uhapšen je nakon dojave o postojanje plitkih grobova koji sadrže tela njegovih sledbenika. On je u sredu počeo štrajk glađu, preneo je AP.

Mekenzi je prethodno hapšen dva puta, 2019. godine i u martu ove godine, u vezi sa smrću dece, prenosi Telegraf.

Oba puta je pušten uz kauciju, ali slučajevi protiv njega se i dalje vode na sudu. Lokalni političari su apelovali da ga sud ne pusti na slobodu ovog puta, upozoravajući na širenje sekti u oblasti Malindi.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
475PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno