2.3 C
Novi Sad
21.11.2024.
NaslovnaMagazinReceptiMimoza salata - recept za ukusno predjelo koje svi obožavaju

Mimoza salata – recept za ukusno predjelo koje svi obožavaju

Mimoza salata, pored ruske, verovatno je jedna od najomiljenijih salata. Ova ukusna salata neizostovan je deo prazničnih trpeza.

Kao i ruska salata ima nekoliko verzija.

Ovo je osnovni recept, koji mnoge domaćice modifikuju prema ukusu ukućana i gostiju, piše Citymagazine.

Sastojci:

  • 4 krompira
  • 6 tvrdo kuvanih jaja
  • 200 g stišnjene šunke ili šunkarice
  • 300 g tvrdog sira (kačkavalj,trapist…)
  • 1 pavlaka
  • 100g majoneza
  • so, biber

Mimoza salata, priprema:

Skuvati krompir u ljusci i ohladiti ga. Jaja kuvati duže od 5 minuta, tako da žumance ne bude rovito.

Napraviti preliv za salatu, mešanjem pavlake i majoneza. Preliv začiniti po ukusu.

Svi sastojci se rendaju i slažu u slojevima u činiju u kojoj će biti posluženi.

Dno činije se premaže slojem preliva od majoneza i pavlake.

Prvo se stavlja rendani krompir, a preko njega preliv. Izrendati (ili sitno iseckati) šunkaricu i premazati prelivom u tankom sloju.

Izrendati kuvano jaje, a zatim preliv. Preko jaja se renda sir.

Ponovo slagati sastojke istim redosledom dok se ne utroše. Na kraju narendati malo više sira i ukrasiti rendanim žumancima, kako bi salata opravdala svoj naziv.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

420FanovaLajkuj
469PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno