10 C
Novi Sad
30.11.2023.
NaslovnaKulturaFilm i TVOtkriven pravi razlog zbog kojeg Pavle Vuisić nije podnosio Čkalju, jednu stvar...

Otkriven pravi razlog zbog kojeg Pavle Vuisić nije podnosio Čkalju, jednu stvar mu posebno zamerao

Paja i Jare bili su kultni likovi iz hit serijala “Kamiondžije” iza kojih su stajali Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja. Iako su svojim ulogama uvesaljvali milione istine je da njih dvojica nisu bili u najboljim odnosima.

Vuisićeva supruga Mirjana jednom prilikom je otkrila razlog zbog koga se njih dvojica nisu podnosili.

– Čkalja je imao prenaglašenu glumu koja je Pavlu smetala i zbog koje je ključao. Čkalja je bio stopostotni glumac i do krajnjih granica je išao u svojoj glumi, dok Pavle uopšte nije bio glumac.

Znao je da kaže: ‘Ja se ispred kamere samo ponašam’. I istina je, celog života se ponašao i glumio prirodno.

Moj suprug je tu ulogu prihvatio samo da bi publika videla razliku između njih dvojice, odnosno da pokaže kako treba da se glumi – ispričala je jednom prilikom Mirjana.

Tražio novac za ogradu da bi snimio „Kamiondžije opet voze“

Kako je publika odmah zavolela „Kamiondžije“, očekivan je bio i nastavak, ali Pavle nije imao nameru da snima „Kamiondžije opet voze“, piše Nova.

– U prvom momentu nije bilo šanse da zajedno sa Čkaljom ponovo stane ispred kamere. Ubeđivali su ga godinu dana. Na kraju je presudio honorar. U tom trenutku smo počeli da gradimo neko imanje.

Premerio je plac i izračunao da će ograda koštati 110.000 dinara, tražio je taj iznos za honorar. Producenti su poludeli jer je maksimalni honorar za glavne glumce tada iznosio 12.000 dinara i nije postojala zakonska mogućnost da mu daju više.

Samo je odmahnuo rukom. Onda su pronašli način da naprave video-kasete koje će se prodavati gastarbajterima i osigurali mu traženi novac – objasnila je Mirjana.

Pavle Vuisić, Tri koraka u prazno. Foto: Jugoslovenska kinoteka/Promo
Iako se nisu slagali, glumci su se veoma poštovali.

– Zatražio je da i Čkalji podignu honorar bar na 50 hiljada dinara. Pristali su i na to i tako je snimljen nastavak ‘Kamiondžija’.

Podsetimo, prvi deo serije snimljen je 1972., a naredne godine film „Paja i Jare“.

Posle 10 godina snimljena je serija „Kamiondžije opet voze“, a naredne film „Kamiondžije ponovo voze“ i svi nastavci su kod publike odlično prihvaćeni, pa gotovo da nema generacije koja nije gledala Paju i Jareta.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime

Pratite nas

371FanovaLajkuj
251PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno