18.4 C
Novi Sad
25.07.2024.
NaslovnaKulturaFilm i TVOtkriven pravi razlog zbog kojeg Pavle Vuisić nije podnosio Čkalju, jednu stvar...

Otkriven pravi razlog zbog kojeg Pavle Vuisić nije podnosio Čkalju, jednu stvar mu posebno zamerao

Paja i Jare bili su kultni likovi iz hit serijala “Kamiondžije” iza kojih su stajali Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja. Iako su svojim ulogama uvesaljvali milione istine je da njih dvojica nisu bili u najboljim odnosima.

Vuisićeva supruga Mirjana jednom prilikom je otkrila razlog zbog koga se njih dvojica nisu podnosili.

– Čkalja je imao prenaglašenu glumu koja je Pavlu smetala i zbog koje je ključao. Čkalja je bio stopostotni glumac i do krajnjih granica je išao u svojoj glumi, dok Pavle uopšte nije bio glumac.

Znao je da kaže: ‘Ja se ispred kamere samo ponašam’. I istina je, celog života se ponašao i glumio prirodno.

Moj suprug je tu ulogu prihvatio samo da bi publika videla razliku između njih dvojice, odnosno da pokaže kako treba da se glumi – ispričala je jednom prilikom Mirjana.

Tražio novac za ogradu da bi snimio „Kamiondžije opet voze“

Kako je publika odmah zavolela „Kamiondžije“, očekivan je bio i nastavak, ali Pavle nije imao nameru da snima „Kamiondžije opet voze“, piše Nova.

– U prvom momentu nije bilo šanse da zajedno sa Čkaljom ponovo stane ispred kamere. Ubeđivali su ga godinu dana. Na kraju je presudio honorar. U tom trenutku smo počeli da gradimo neko imanje.

Premerio je plac i izračunao da će ograda koštati 110.000 dinara, tražio je taj iznos za honorar. Producenti su poludeli jer je maksimalni honorar za glavne glumce tada iznosio 12.000 dinara i nije postojala zakonska mogućnost da mu daju više.

Samo je odmahnuo rukom. Onda su pronašli način da naprave video-kasete koje će se prodavati gastarbajterima i osigurali mu traženi novac – objasnila je Mirjana.

Pavle Vuisić, Tri koraka u prazno. Foto: Jugoslovenska kinoteka/Promo
Iako se nisu slagali, glumci su se veoma poštovali.

– Zatražio je da i Čkalji podignu honorar bar na 50 hiljada dinara. Pristali su i na to i tako je snimljen nastavak ‘Kamiondžija’.

Podsetimo, prvi deo serije snimljen je 1972., a naredne godine film „Paja i Jare“.

Posle 10 godina snimljena je serija „Kamiondžije opet voze“, a naredne film „Kamiondžije ponovo voze“ i svi nastavci su kod publike odlično prihvaćeni, pa gotovo da nema generacije koja nije gledala Paju i Jareta.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
475PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno