6.8 C
Novi Sad
18.04.2024.
NaslovnaMagazinBizarnoLažirala 17 trudnoća u 24 godine da bi dobijala porodiljsku naknadu i...

Lažirala 17 trudnoća u 24 godine da bi dobijala porodiljsku naknadu i eskivirala posao

Jedna Italijanka optužena je za lažiranje 17 trudnoća – 12 prirodnih abortusa i 5 lažnih porođaja – u poslednje 24 godine, da bi dobila 110.000 evra (120.000 dolara) porodiljskih naknada.

Barbara Ioele (50) imala je neobičan broj trudnoća u poslednje 24 godine, što je rezultiralo godinama porodiljskog odsustva i pravim malim bogatstvom u naknadama koje plaća država.

Prema dokumentima koje je žena podnela, ona je imala 17 trudnoća, od kojih 12 nažalost nije mogla da izdrži.

Ostalih pet je navodno rezultiralo rođenjem zdravih beba po imenu Benedeta, Anđelika, Abramo, Letizia i Ismaele, samo što ne postoji evidencija da su ikada registrovane, a niko ih zapravo nikada nije video.

Barbara je navodno rodila svoje najmlađe dete u decembru prošle godine, ali sada vlasti tvrde da je bila pod prismotrom tokom svoje kasne trudnoće i imaju dokaz da nikada nije bila trudna.

Optužuju je i da je lažirala svih 17 prijavljenih trudnoća kako bi dobila preko 110.000 evra beneficija i odsustvo sa posla.

Slučaj Barbare Ioele nedavno je dospeo u naslove nacionalnih vesti u Italiji, i to sa dobrim razlogom.

Njena priča je toliko neverovatna da bi je većina filmskih stvaralaca smatrala preteranom.

Tužioci tvrde da je njena razrađena prevara u poslednje dve decenije uključivala ukradene izvode iz matične knjige rođenih sa rimske klinike i druga falsifikovana dokumenta i potpise lekara, jastuke koji su oponašali trudnički stomak i uvežbanu šetnju kako bi izgledala trudna.

Da bi proglasila sve svoje trudnoće, Barbara Ioele je registrovala ukradene lekarske potvrde sa falsifikovanim potpisima i mogla je da primi oko 120.000 dolara porodiljskih naknada, kao i godine porodiljskog odsustva od raznih poslodavaca.

Neverovatno, niko ništa nije posumnjao s obzirom da je navodno to radila od 2000. godine, ali njen plan doživeo je krah prošle godine kada je policija počela da prati njenu poslednju trudnoću, prateći je okolo i prikupljajući dokaze da zapravo nije trudna.

Ovo je pokrenulo istragu o njenim prethodnim trudnoćama.

– Znao sam dobro da moja partnerka nije trudna – priznao je Davide Picinato, Barbarin 55-godišnji partner, tokom ispitivanja, tvrdeći da je bio svestan njene prevare od 2012. godine, kada je njihova veza počela.

On je optužen kao saučesnik, ali je očigledno više nego voljan da svedoči protiv žene u zamenu za blažu kaznu.

Što se tiče Barbare, uprkos ogromnim dokazima protiv nje – nepostojanju njenih petoro dece, falsifikovanim papirima, svedočenju partnera, nadzoru, itd. – ona i dalje istrajava u svojoj priči.

Da ne bi morala da se pojavi na ispitivanju, 50-godišnja žena je dala dva lekarska uverenja – ovog puta originalna – koja potvrđuju njeno loše zdravstveno stanje.

Ipak, ona se suočava sa zatvorskom kaznom zbog finansijske prevare i prevare identiteta, između ostalih optužbi.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

417FanovaLajkuj
485PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno