18.4 C
Novi Sad
26.05.2024.
NaslovnaMagazin"Rodbina mi obećala pomoć u Nemačkoj, dočekao me haos i krš poslovi...

“Rodbina mi obećala pomoć u Nemačkoj, dočekao me haos i krš poslovi za siću” (VIDEO)

Hrvatica u Nemačkoj odlučila je da podeli sa svojim pratiocima iskustvo života u stranoj zemlji. Ona je objavila video na TikToku u kom je pokazala da odlazak u drugu državu i novi početak nisu prošli tako glatko kako je očekivala.

U Nemačku se, kako kaže, doselila sa dečkom u potrazi za boljim životom.

– Ovo je priča koju sam odlučila da podelim s vama. Priča je o tome kako smo momak i ja došli u Nemačku. Nisam inače bas pričala o ovome, ali zanimljivo mi je da podelim sa vama, možda je neko bio u sličnoj situaciji.

Dečko i ja smo došli u Berlin. Došli smo s mojom tetkom i njenim partnerom. On nam je još u Hrvatskoj rekao da smo dobrodošli kod njega. Možemo da boravimo besplatno i on će nam pomoći da pronađemo posao, a kasnije i stan – počinje ona svoju ispovest.

Rad na crno i plata ispod minimalca

Hrvatica kaže da je on njenom dečku nudio posao na građevinim. On je to odbio jer ima završen fakultet i kakvo takvo znanje nemačkog jezika, prenosi Telegraf.

@megizadro

Story koji sam odlucila podijeliti s vama. Nisam inace bas pricala o ovome, ali zanimljivo je za podijeliti jer se mozda netko nalazi u slicnoj situaciji. Ako vas zanima Part II kliknite like 🤍 #njemacka🇩🇪 #njemackatiktok #germany #balkanciunjemackoj #storytime #cleantok #cleaningtiktok #ciscenje #berlin #balkanfyp #fyp #foryou

♬ Aesthetic – Tollan Kim

– Meni je ponudio da konobarišem na crno u nekom pabu za šest evra po satu. Minimalna satnica je deset evra. Konobarisanje je super posao, ali nisam došla ovde da radim na crno u nekoj rupetini ispod minimalca gde dolaze lokalni pijanci.

Nakon mesec dana smo oboje našli poslove i plaćali smo mu pola stanarine, iako je rekao da ništa ne treba da plaćamo. Na kraju nam je iza leđa pričao da smo ga uvredili s tim iznosom jer je premalo.

To smo saznali nakon nekoliko meseci. Ništa nam nije pomogao. Bio je užasno neuredan. Noću je urinirao na balkonu, na primer, što je užasno smrdelo – kazala je ona.

Pravi teror je usledio kada je došla njegova ćerka u posetu.

– Ona nam je dala ugovor da moramo da plaćamo ceo iznos stanarine iako smo bili u sobi od deset kvadrata. Dala nam je i rok od dva dana da njenom tati platimo na ruke ili da izađemo iz stana – ispričala je ova Hrvatica u Nemačkoj svoje iskustvo sa snalaženjem u Nemačkoj.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

419FanovaLajkuj
479PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno