-0.6 C
Novi Sad
30.11.2023.
NaslovnaMagazin"Rodbina mi obećala pomoć u Nemačkoj, dočekao me haos i krš poslovi...

“Rodbina mi obećala pomoć u Nemačkoj, dočekao me haos i krš poslovi za siću” (VIDEO)

Hrvatica u Nemačkoj odlučila je da podeli sa svojim pratiocima iskustvo života u stranoj zemlji. Ona je objavila video na TikToku u kom je pokazala da odlazak u drugu državu i novi početak nisu prošli tako glatko kako je očekivala.

U Nemačku se, kako kaže, doselila sa dečkom u potrazi za boljim životom.

– Ovo je priča koju sam odlučila da podelim s vama. Priča je o tome kako smo momak i ja došli u Nemačku. Nisam inače bas pričala o ovome, ali zanimljivo mi je da podelim sa vama, možda je neko bio u sličnoj situaciji.

Dečko i ja smo došli u Berlin. Došli smo s mojom tetkom i njenim partnerom. On nam je još u Hrvatskoj rekao da smo dobrodošli kod njega. Možemo da boravimo besplatno i on će nam pomoći da pronađemo posao, a kasnije i stan – počinje ona svoju ispovest.

Rad na crno i plata ispod minimalca

Hrvatica kaže da je on njenom dečku nudio posao na građevinim. On je to odbio jer ima završen fakultet i kakvo takvo znanje nemačkog jezika, prenosi Telegraf.

@megizadro

Story koji sam odlucila podijeliti s vama. Nisam inace bas pricala o ovome, ali zanimljivo je za podijeliti jer se mozda netko nalazi u slicnoj situaciji. Ako vas zanima Part II kliknite like 🤍 #njemacka🇩🇪 #njemackatiktok #germany #balkanciunjemackoj #storytime #cleantok #cleaningtiktok #ciscenje #berlin #balkanfyp #fyp #foryou

♬ Aesthetic – Tollan Kim

– Meni je ponudio da konobarišem na crno u nekom pabu za šest evra po satu. Minimalna satnica je deset evra. Konobarisanje je super posao, ali nisam došla ovde da radim na crno u nekoj rupetini ispod minimalca gde dolaze lokalni pijanci.

Nakon mesec dana smo oboje našli poslove i plaćali smo mu pola stanarine, iako je rekao da ništa ne treba da plaćamo. Na kraju nam je iza leđa pričao da smo ga uvredili s tim iznosom jer je premalo.

To smo saznali nakon nekoliko meseci. Ništa nam nije pomogao. Bio je užasno neuredan. Noću je urinirao na balkonu, na primer, što je užasno smrdelo – kazala je ona.

Pravi teror je usledio kada je došla njegova ćerka u posetu.

– Ona nam je dala ugovor da moramo da plaćamo ceo iznos stanarine iako smo bili u sobi od deset kvadrata. Dala nam je i rok od dva dana da njenom tati platimo na ruke ili da izađemo iz stana – ispričala je ova Hrvatica u Nemačkoj svoje iskustvo sa snalaženjem u Nemačkoj.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime

Pratite nas

371FanovaLajkuj
251PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno