15.2 C
Novi Sad
22.02.2024.
NaslovnaMagazinPostoji kafić iz kog nećete moći da izađete ako ne završite planirani...

Postoji kafić iz kog nećete moći da izađete ako ne završite planirani posao za taj dan

Ako ste majstor prokrastinacije i u stalnoj borbi sa zadatim rokovima, ovo je idealan kafić za vas. Istina, nije baš blizu, ali je ideja svakako odlična.

Kafić u Tokiju razvio je jedinstveno rešenje da pomogne piscima, ili drugim poslovnim ljudima, da završe svoj započeti posao. To čini tako što mušterije plate osoblje da ih “pritiska” da završe posao.

„Kafić za pisanje“ (Manuscript Writing Cafe) u gradskom okrugu Koenji, poznatom kao stecište mladih i ljubitelja underground kulture, ima 10 mesta za manga umetnike, pisce, novinare, dizajnere i urednike koji žele da se posvete svojim poslovnim zadacima i opuste uz neograničenu količinu kafe i čaja.

kafic-u-tokiju

Uz samo jedan uslov – neće vam biti dozvoljeno da se spakujete i napustite lokal dok ne završite svoj posao.

Kafić prvi 30 minuta kafić naplaćuje 150 jena (oko evro i po) za prvih pola sata, dok se dodatnih 300 jena plaća za svaki sat nakon toga.

Ovo neobično mesto pruža sistem za praćenje ciljeva koji zahteva od mušterija da zapišu svoje radne ciljeve za taj dan pre nego što sednu za sto.

Tri režima

Osim što beleže svoje vreme ulaska u kafić i vreme izlaska iz njega, klijenti takođe moraju da kažu osoblju kafića da li žele da budu proveravani sa zadacima na blagom, redovnom ili teškom režimu.

Osoblje kafića zatim prilagođava intenzitet svoje usluge “praćenja” na osnovu onoga što kupci biraju, navodi Rojters.

Kupci blagog režima će dobiti nežnu proveru na šalteru uz pitanje da li je zadatak završen.

Korisnici u redovnom režimu će dobiti podsticanje na sat.

Oni koji žele da rade pod intenzivnijim pritiskom mogu da se odluče za „tvrdi“ način rada, koji uključuje člana osoblja koji stalno lebdi pored njih i posmatra ih kako rade.

Prema jednom od pravila kafića, kupci ne smeju da napuštaju lokal dok ne ostvare svoje radne ciljeve.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lori Madison (@lorimadisondesigns)

Kafić je opremljen USB portovima, wi-fi uređajem i postoljem za kompjutere.

Da bi goste dodatno motivisao, kafić ima i tablu na kojoj su navedena imena svih koji su otišli ​​a da nisu obavili zadatke za taj dan.

Odlični rezultati u produktivnosti

U razgovoru za Rojters, vlasnik kafića, Takuia Kavai, rekao je da je tu da “podrži” svoje mušterije, a ne da ih nadgleda.

– Kafić je postao viralan na društvenim mrežama, a ljudi kažu da su pravila zastrašujuća ili da se osećaju kao da ih neko uhodi – rekao je 52-godišnji pisac.

– Međutim, umesto toga, mi beležimo sjajne rezultate. Ono što su mislili da će trajati jedan dan, naši gosti su zapravo završavali za tri sata, dok su zadatke koji obično traju tri sata obavljali za jedan – dodao je on.

vlasnik-kafica-u-tokiju
Vlasnik kafića Takuia Kavai

Kavai je rekao da takođe dozvoljava klijentima da produže svoje radno vreme nakon zatvaranja – sve dok plaćaju troškove kafića od približno 1 dolara za prvih 30 minuta i 2,34 dolara za svaki sat nakon toga.

Blogerka Emiko Sasaki rekla je Rojtersu da joj je kafić omogućio da se fokusira na posao umesto da je ometaju društveni mediji.

– Dobar je osećaj kad možeš da se koncentrišeš samo na pisanje – rekla je Emiko koja je uspela da napiše tri članka za tri sata.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

419FanovaLajkuj
488PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno