2.3 C
Novi Sad
21.11.2024.
NaslovnaMagazinLifestyleAko ste preterali sa hranom za doček, ova 3 napitka će vas...

Ako ste preterali sa hranom za doček, ova 3 napitka će vas ekspresno dovesti u red i spremiti za drugo poluvreme

S obzirom na to da smo obavili tek prvi deo prejedanja i da nas za koji dan čeka nastavak slavlja, delimo s vama tri jednostavna napitka ili tzv. lekova koji će vas spasiti.

Iako je većina predano vežbala čitavog decembra na zabavama i zakuskama, novogodišnji ručak ipak je tradicionalno ostavio i negativnih tragova na one manje spremne.

Bol u želucu, kao i osećaj da ćete pući, česte su teme prvog dana nakon praznika.

S obzirom na to da nas tek čeka pravoslavni Božić, pa Srpska nova godina, delimo s vama nekoliko jednostavnih kućnih lekova koji će vas spasiti.

Težina u želucu nastaje u kombinaciji prebrzog, prečestog i preteranog jedenja, naročito teške, slatke i začinjene hrane uz – najčešće – dugo sedenje ili lešanje.

Evo kako da se rešite težine u želucu jednostavnim napicima od prirodnih sastojaka koje već imate kod kuće, piše Pun kufer.

Limunada s kurkumom

Sveži sok limuna blagotvorno će delovati na vaš želudac, a kajenski biber i kurkuma podstaći će jetru da počisti vaš organizam, pa će ovaj napitak dobro doći svakome ko pati od gorušice, bola u želucu ili nadutosti. I ovaj napitak poslužite nakon jela.
Recept: U čašu tople vode s limunovim sokom dodajte prstohvat kajenskog bibera i prstohvat kurkume, promešajte i popijte.

Čaj od komorača

Semenke komorača donose trenutno olakšanje kod mučnine i grčeva u želucu, a ako ih ne volite žvakati, vrlo jednostavno možete napraviti čaj. Pijte ga tri puta dnevno, pola sata pre jela.

Recept: U šolju prokuvane vruće vode dodajte jednu kašičicu semenki komorača. Poklopite i ostavite od 8 do 10 minuta pa procedite.

Napitak od pirinča

Tečnost od pririnča smatra se jednim od najboljih domaćih lekova za želudačne tegobe, a uz to i pročišćava telo. Sigurno ste se nekada tokom života susreli s ovim efikasnim iako malo bljutavim “lekom”. Topli napitak pijuckajte pomalo tokom dana.

Recept: Skuvajte pririnač, pomerite lonac s vatre, poklopite i pustite da odstoji od 3 do 5 minuta. Procedite vodu od kuvanja pirinča u termos.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

420FanovaLajkuj
469PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno