16.2 C
Novi Sad
26.05.2024.
NaslovnaMagazinObjavljena lista 7 najjezivijih mesta u Evropi, jedno je u našem komšiluku

Objavljena lista 7 najjezivijih mesta u Evropi, jedno je u našem komšiluku

Najjezivija mesta u Evropi svojom sablasnošću nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

Za manje od dve nedelje do Noći veštica, otkrivena su najstrašnija mesta u Evropi.

Nije iznenađujuće što Bran u Rumuniji zauzima prvo mesto kao najstrašnije mesto u Evropi. Naravno, tu je i Transilvanska komuna, selo koje je bilo inspiracija za dom grofa Drakule, piše Metro.

Iako Bram Stoker, tvorac ove „zveri“ koja pije krv, nikada nije posetio Rumuniju, stvorio je Drakulin imaginarni dom na osnovu opisa čuvenog zamka Brašovn.

Zamak je takođe jedan od najukletijih na svetu, a istraživači paranormalnog hrle na ovo mesto svake godine da istraže tvrdnje da ga proganjaju duše koje su bile svedoci srednjovekovnih zverstava.

Drugo mesto na listi zauzima Triora u Italiji, selo poznato po suđenjima vešticama koja su se odvijala između 1587. i 1589. godine.

Kažu da ima dvanaest, možda trinaest, mrtvih duša koje šetaju njegovim ulicama. Seoski duhovi uključuju duh razbojnika, fantomsku kočiju i konje, i duh žene koja se udavila u potoku.

Plakli u Engleskoj je broj tri na evropskoj listi. Poznato je da je selo puno duhova. Toliko ih ima da ga je Ginisova knjiga rekorda proglasila najukletijim selom u zemlji.

Sledeće selo na listi je Očate u Španiji. Priče vezane za njegovu prošlost počele su da se pojavljuju sedamdesetih godina prošlog veka, a uzburkale su se objavljivanjem članka u časopisu „Mundo Desconocido“, mesečniku koji se bavio paranormalnim pojavama.

U okviru ovog članka otkriveni su izveštaji o viđenjima NLO-a i tekućim paranormalnim aktivnostima, kao i izveštaji o biblijskim pošastima koje su godinama mučile ovo malo selo, postavljajući teren za buduću bedu i čudne pojave.

Srednjovekovno selo Roslin u Škotskoj dom je misterioznoj kasnogotičkoj kapeli Roslin. Zgrada je doživela brojna viđenja fantomskih monaha. Jedan kustos je navodno svedočio jednom kako se moli za oltarom u kripti, okružen sa četiri viteza čuvara, prenosi Večernji list.

U Škrinjarima, malom naselju između Vrbovca i Bjelovara, nalazi se najstrašnija kuća u Hrvatskoj, i zauzelo je šesto mesto na ovoj listi.

Mnogi ljudi kažu da su tamo videli sablasnu ženu bez očiju, duh utopljene devojke i druge jezive i neobjašnjive pojave.

Postoji nekoliko verzija priče o tome šta se zaista dogodilo u kući. Najpoznatija je ona o dvojici policajaca koji su zbog opklade proveli jednu noć u kući, ali kada su se probudili bili su potpuno sivi i bez ikakvog sećanja na prethodne noći.

Poslednji na listi je Tintern u Velsu poznat po svojoj strašnoj istoriji i paranormalnim aktivnostima.

Veruje se da mračne i jezive ruševine opatije Tintern u Monmutširu proganja nemirni duh vojvotkinje od Monmutšira.

Lokalna legenda govori o mladoj dami koju je izdala sopstvena porodica i bila je primorana da sebi oduzme život u senci zidova opatije.

Lista najjezivijih mesta u Evropi:

  • Bran, Rumunija
  • Triora, Italija
  • Plucklei, Engleska
  • Ochate, Španija
  • Roslin, Škotska
  • Škrinjari, Hrvatska
  • Tintern, Vels.

Ako su vam ova mesta suviše sablasna, predlažemo vam da pogledate listu najboljih gradova za jesenja i zimska putovanja.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

419FanovaLajkuj
479PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno