-0.6 C
Novi Sad
30.11.2023.
NaslovnaMagazinReceptiPotaž od bundeve i šargarepe (RECEPT)

Potaž od bundeve i šargarepe (RECEPT)

Potaž od bundeve i šargarepe idealan je za jesen.

Sastojci:

(za 6 osoba)

  • 1,5 l vode
  • 400 g bundeve (narezane na kockice)
  • 3 šargarepe (narezane na kolutove)
  • 2 crna luka
  • so biber
  • svež krompir
  • 2-3 cena belog luka

Priprema:

Bundevu, šargarepu, luk i krompir stavite u šerpu sa 1,5 litara vode i kuvajte 20 do 25 minuta.

Kada se povrće skuva, ocediti nešto više od polovine vode iz kutlače u kojoj je ostalo kuvano povrće.

Uzmite ručni mikser i izmiksajte povrće u pire da dobijete gustu masu (ako nemate ručni mikser, iscedite povrće i izblendajte).

Vratite na šporet, posolite i pobiberite. Čim provri kuvajte još dva minuta, pa sklonite sa šporeta, dodajte seckani svež peršun i beli luk, promešajte i ostavite sa strane.

Po želji možete dodati pavlaku, krutone ili kockice sira,

Prijatno!

Izvor: Coolinarika

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime

Pratite nas

371FanovaLajkuj
251PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno