2.3 C
Novi Sad
21.11.2024.
NaslovnaMagazinReceptiPotaž od bundeve i šargarepe (RECEPT)

Potaž od bundeve i šargarepe (RECEPT)

Potaž od bundeve i šargarepe idealan je za jesen.

Sastojci:

(za 6 osoba)

  • 1,5 l vode
  • 400 g bundeve (narezane na kockice)
  • 3 šargarepe (narezane na kolutove)
  • 2 crna luka
  • so biber
  • svež krompir
  • 2-3 cena belog luka

Priprema:

Bundevu, šargarepu, luk i krompir stavite u šerpu sa 1,5 litara vode i kuvajte 20 do 25 minuta.

Kada se povrće skuva, ocediti nešto više od polovine vode iz kutlače u kojoj je ostalo kuvano povrće.

Uzmite ručni mikser i izmiksajte povrće u pire da dobijete gustu masu (ako nemate ručni mikser, iscedite povrće i izblendajte).

Vratite na šporet, posolite i pobiberite. Čim provri kuvajte još dva minuta, pa sklonite sa šporeta, dodajte seckani svež peršun i beli luk, promešajte i ostavite sa strane.

Po želji možete dodati pavlaku, krutone ili kockice sira,

Prijatno!

Izvor: Coolinarika

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

420FanovaLajkuj
469PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno