18.4 C
Novi Sad
25.07.2024.
NaslovnaMagazinU ovoj evropskoj zemlji zabranjeno je puštati vodu u toaletu posle 22...

U ovoj evropskoj zemlji zabranjeno je puštati vodu u toaletu posle 22 časa

Kućni red zavisi od zgrade do zgrade, a popis zabranjenih aktivnosti varira u zavisnosti od debljine zidova u objektu, broju stanova i profilu stanara.

Niko ne može da vas spreči da iskoristite toalet usred noći. No nakon obavljanja nužde nemojte da pustite vodu u toaletu. Ili je to barem slučaj ako živite u iznajmljenom stanu s tankim zidovima u Švajcarskoj.

U većini pravilnika za stanodavce u stambenim zgradama u Švajcarskoj stoji da treba da se poštuje kućni red te da ne sme da se uznemiravaju susedi u periodu od 22 sata uveče do 7 sati ujutru, prenosi Punkufer.

Kućni red zavisi od zgrade do zgrade, a popis zabranjenih aktivnosti varira zavisno od debljini zidova u objektu, broju stanova i profilu stanara.

Šta je sve zabranjeno?

Na popisu zabranjenih aktivnosti mogu se naći mnogobrojne bučne aktivnosti – na primer građevinski radovi, žurke, sviranje instrumenta ili usisavanje. Ako živite u zgradi s tankim zidovima, to može da bude i puštanje vode u toaletu.

Na internetu kruže priče kako je to pravilo o zabrani puštanja vode u toaletu nakon 22 sata urbani mit koji nema mnogo veze sa stvarnošću, a pogotovo ako živite u stanu s više ljudi.

„Kad živite u stanu s više ljudi, morate pustiti vodu u toaletu, inače smrdi toliko da čak i muve počnu da kašlju“, našalila se jedna od korisnica na online servisu za postavljanje pitanja Quora, koja živi u iznajmljenom stanu u Švajcarskoj te se nadovezala:

„U mojoj zgradi nije dopušteno da slušamo glasnu muziku nakon 21 sat, razgovarati na telefon osim u hitnim situacijama, proizvoditi bilo kakvu buku, ukucavati eksere u zid, pustiti psa da glasno laje, uključiti veš mašinu i slično. Ipak, pustiti vodu u toaletu je nužnost.“

Popis zabranjenih aktivnosti u stambenoj zgradi obično je naveden u ugovorima o najmu stana, a stanodavci su dužni da ih potpišu i slože se s njima pre nego što se usele.

Na taj način niko se ne prisiljava da radi nešto s čime nije prethodno upoznat.

Najbolji način da se objasni situacija s puštanjem vode u toaletu u večernjim satima u Švicarskoj?

Nije protivzakonito puštati vodu u toaletu, ali isto tako nije protivzakonito da agencija za iznajmljivanje stanova u ime vlasnika zgrade stavi takva ograničenja u ugovor o najmu i kazni stanodavca koji se ne pridržavaju pravila, pogotovo u starijim zgradama.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
475PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno