18.4 C
Novi Sad
25.07.2024.
NaslovnaMagazinVIPUniverzitet Harvard uvodi kurs posvećen Tejlor Svift

Univerzitet Harvard uvodi kurs posvećen Tejlor Svift

Tejlor Svift trenutno je najpopularnija pevačica na svetu. Njeni pesme i koncerti zaludeli su planetu, a sada će se taj fenomen proučivati i na univerzitetu.

Univerzitet Harvard će 2024. godine ponuditi novi kurs pod nazivom „Tejlor Svift i njen svet“, koji će voditi profesorka engleskog jezika, pesnikinja i kritičarka Stefani L. Bart.

– Danas je ona najprepoznatljivija kantri i pop umetnica u Severnoj Americi, ako ne i u svetu: njeno pisanje pesama obuhvata nekoliko žanrova, a njen ekonomski uticaj menja gradove – navodi se u opisu kursa pod nazivom Tejlor Svift i njen svet.

Ovaj kurs će pružiti detaljnu analizu tekstova i muzike Tejlor Svift, stavljajući njen rad u kontekst sa književnim kanonom i nizom etabliranih autora koje Bart smatra relevantnim, kao što su Vilijam Vordsvort i Vila Kater.

– Naučićemo kako da proučavamo kulturu fanova, kulturu slavnih, adolescenciju, odraslo doba, kako da razmišljamo o belim tekstovima, južnjačkim tekstovima, transatlantskim tekstovima i queer podtekstovima – piše na sajtu Harvarda.

Kurs ima za cilj da istraži ukrštanje dela Tejlor Svift sa različitim književnim tradicijama, ispitujući njen uticaj ne samo u muzičkoj industriji, već i na savremene umetnike, pisce i kulturne trendove​​​​.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
475PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno