14 C
Novi Sad
09.05.2024.
NaslovnaKulturaMuzikaFenomen zvani Tejlor Svift: Pevačica američkoj ekonomiji donela vrtoglavih 5,7 milijardi dolara

Fenomen zvani Tejlor Svift: Pevačica američkoj ekonomiji donela vrtoglavih 5,7 milijardi dolara

Uvodna etapa turneje Eras pevačice Tejlor Svift navodno je američkoj ekonomiji doprinela s neverovatnih 5,7 milijardi dolara.

S više od 50 datuma, američki deo turneje započeo je na stadionu State Farm u Glendejlu u Arizoni u martu i završio se sa šest nastupa na stadionu SoFi u Inglvudu u Kaliforniji u avgustu.

“The Washington Post” je objavio brojke iza turneje izveštavajući da je njen nastup na stadionu SoFi donela procenjenih 320 miliona dolara samo ekonomiji Los Anđelesa, prenosi Index.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Turneja sa najvećom zaradom svih vremena

Ostali istaknuti koncerti uključivali su njena dva nastupa na stadionu Paycor u Sinsinatiju i u Kanzas Sitiju na stadionu Arrowhead, koji su lokalnim ekonomijama generisali oko 50 miliona dolara.

Generalno se očekuje da će Eras postati turneja s najvećom zaradom svih vremena. U SAD se vraća u jesen sledeće godine za dalje koncerte u Severnoj Americi, uključujući šest noći u Kanadi u Centru Rogers u Torontu.

Turneja je trenutno na pauzi nakon četiri nastupa u Meksiku u avgustu.

Nastaviće se nastupima u Južnoj Americi u novembru, a zatim kreće prema Japanu, Australiji i Singapuru početkom 2024, pre nego što u Evropu stigne u maju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Turneja Eras prednjačila je u udelima prihoda u prvoj polovini 2023. zaradivši 300,8 miliona dolara od svoje prve 22 noći uz ukupno 1,1 milion prodanih ulaznica čija je prosečna cena 253,56 dolara.

Film “Eras Tour” ruši rekorde

U međuvremenu, film “Eras Tour” beleži sjajan početak na blagajnama nakon što je 13. oktobra premijerno prikazan u 100 zemalja.

“The Washington Post” javlja da je zaradio 96 miliona dolara u SAD-u i 128 miliona dolara u celom svetu tokom premijernog vikenda, što je najveće otvaranje koncertnog filma u istoriji.

“Eras Tour” je prikazan u gotovo 4.000 bioskopa u Severnoj Americi i sadrži snimke koncerata na stadionu SoFi, a očekuje se da će premašiti rekordnih 99 miliona dolara koje je u SAD-u zaradio film Džastina Bibera iz 2011. “Never Say Never”.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
481PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno