32.3 C
Novi Sad
20.06.2024.
NaslovnaMagazinVIP"Vreme je naš najveći neprijatelj, nisu ljudi": Mudre misli Nebojše Glogovca kriju...

“Vreme je naš najveći neprijatelj, nisu ljudi”: Mudre misli Nebojše Glogovca kriju smisao života

Nebojša Glogovac napustio nas je prerano 2018. godine. Njegove uloge, ali i misli i citati i dalje se pamte i rado prepričavaju.

Glogijeva realnost u načinu glume ostala je upamćena i time mu obezbedila večnu poziciju na listi slavnih srpskih umetnika.

Njega pamtimo iz kultnih filmova, ali nimalo manje i po mnogim intervjuima, u kojima je takođe izrekao neke od najlepših citata o ljudima, životu, ljubavi, pa i vremenu.

Hajde da se prisetimo kako je to govorio Nebojša Glogovac Glogi.

“Život je kao olovka, svaki dan je sve kraći. Potrudite se da nešto lepo nacrtate dok ga još ima.”

“Ako mračiš, mračno je. Ako sijaš, sjajno je. Do tebe je.”

“Biti, to jest misliti svojom glavom ili ne biti tj. dozvoliti da drugi misle umesto tebe i bezuslovno to prihvatiti. Sistem uvek, i u Šekspirovo vreme, i pre njega i posle njega… on uvek manipuliše pojedincima, pravi pritisak. Samo je ranije, rekao bih, to bivalo zakamuflirano. Danas je potpuno ogoljeno i opet funkcioniše, gotovo nepogrešivo. Neverovatno.”

“Duša je sve ono što nas vuče ka ljubavi, idealima, dobroti, čovekoljublju, empatiji. Ljudska duša je neka promisao, kosmička sila u nama koja nas čini bliže Bogu i razlikuje nas od životinja i čini nas višim bićima.”

“”Vreme je naš najveći neprijatelj, nisu ljudi. Ljudi su prolazni kao i sve ostalo, ali vreme će uvek biti tu da vam oduzme sve. Godine, mladost, ljubav, sećanja, voljene osobe, a na kraju i vas. Vreme nikom ne prašta. Od vremena još niko pobegao nije.”

“Novac je postao kompletna logika ljudskog ponašanja i delovanja, što je strašno.”

“Delovati ili ne delovati, buniti se, boriti se za svoja prava, razotkrivati prevare, ne pristajati na sistem… ili obrnuto, tj. ne biti.”

“Ne leče se ožiljci tako što ih praviš drugima.”

“Kako ja nisam idealan, ne očekujem ni savršenu ženu, niti to postoji. Dobra je ona koja se uklapa u tvoje prednosti i mane, kada jedno drugo popunjavate i dopunjavate i kao planinari jedno drugo vučete uz uže i pravite zajednicu od ta dva krnja objekta, kakvi smo mi ljudi. Savršen partner ne postoji, ali idealan je onaj koji će da veliča vaše vrline, ali i da prihvati mane. Svako od nas je pomalo krnji, ponegde mnogo jak, ponegde slab i prihvatiti jedno drugo sa svim manama i vrlinama može da bude blizu idealnog.”

Izvor: 0na.rs

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
476PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno