6.8 C
Novi Sad
18.04.2024.
NaslovnaNaukaUčenici Matematičke gimnazije iz Beograda apsolutni pobednici olimpijade znanja u Antaliji

Učenici Matematičke gimnazije iz Beograda apsolutni pobednici olimpijade znanja u Antaliji

Učenici Matematičke gimnazije u Beogradu prvi put ove godine pojavili su se na Međunarodnoj olimpijadi u znanju koja je održana u Antaliji. Vratili su se kao apsolutni pobednici – sa tri zlatne i dve srebrne medalje.

Konkurencija na takmičenju je bila velika – više od 700 đaka iz sveta je učestvovalo.

Direktorka škole Mirjana Katić kaže za N1 da su utisci sjajni, pogotovo kada se učenici, koji prvi put učestvuju na nekom takmičenju, vrate sa pet medalja i budu aposlutni pobednici. Ona je naglasila da je u pitanju prvo značajno takmičenje u ovoj školskoj godini.

– Nadamo se da će cela školska godina biti u tom znaku – rekla je Katić.

Vukašin Babić osvojio je dve zlatne medalje – iz matematike i fizike, Stefan Šebez osvojio je zlatnu medalju iz matematike a Gvozden Lapčević – srebro iz matematike.

Vukašin Babić kaže da je ostvaren veliki uspeh na takmičenju, ali i da je lepo što su u Turskoj provodili vreme sa ljudima sličnih interesovanja.

– Nije bilo posebnih priprema za takmičenje, već duže vreme i ja, a i svi moji vršnjaci se spremaju za sva takmičenja i uvek mora da se radi u kontinuitetu na duži vremenski period – otkriva tajnu uspeha Stefan Šebez.

Gvozden Lapčević ističe da medelje znače puno i da su samo jedne u nizu dostignuća i otkriva da su njegovi dalji planovi da studira u Americi.

– Kada dostignemo neki cilj, postavimo sebi još veći – poručuju mladi matematičari.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

417FanovaLajkuj
485PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno