17.7 C
Novi Sad
01.10.2023.
NaslovnaNaukaSrednjoškolci iz Srbije osvojili 4 medalje na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi

Srednjoškolci iz Srbije osvojili 4 medalje na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi

Međunarodna informatička olimpijada u Mađarskoj Srbiji je donela četiri medalje.

Četvoročlana informatička ekipa srednjoškolaca Srbije osvojila je dve srebrne i dve bronzane medalje na 35. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Mađarskoj.

Društvo matematičara Srbije je saopštilo da su srebrne medalje osvojili učenik Internacionalne škole “Prima” u Beogradu Ilija Kondakov i učenik beogradske Računarske gimnazije Miloš Milutinović.

Bronzane medalje su osvojili učenik Matematičke gimnazije u Beogradu Filip Bojković i učenik Gimnazije “Veljko Petrović” u Somboru Nemanja Majski.

Vođa ekipe bio je vanredni profesor Univerziteta u Kragujevcu Vladimir Milovanović, a njegov zamenik Vladimir Milenković, softverski inženjer u “Microsoft development center Serbia”.

Međunarodna informatička olimpijada je najprestižnije informatičko takmičenje za srednjoškolce, a ove godine je učestvovalo 355 takmičara iz 89 zemalja.

Šta reći, osim jedno veliko bravo za naše mlade informatičare u nadi da će i država umeti da prepozna ovaj rezultat i uloži dodatna sredstva u nauku i obrazovanje i dalje razvoj brilijantnih đaka kojih Srbiji defintivino ne fali.

Izvor: Beta

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime

Pratite nas

244FanovaLajkuj
25PratilacaZaprati
0PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno