22.7 C
Novi Sad
19.05.2024.
NaslovnaNaukaSrednjoškolci iz Srbije osvojili 4 medalje na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi

Srednjoškolci iz Srbije osvojili 4 medalje na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi

Međunarodna informatička olimpijada u Mađarskoj Srbiji je donela četiri medalje.

Četvoročlana informatička ekipa srednjoškolaca Srbije osvojila je dve srebrne i dve bronzane medalje na 35. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Mađarskoj.

Društvo matematičara Srbije je saopštilo da su srebrne medalje osvojili učenik Internacionalne škole “Prima” u Beogradu Ilija Kondakov i učenik beogradske Računarske gimnazije Miloš Milutinović.

Bronzane medalje su osvojili učenik Matematičke gimnazije u Beogradu Filip Bojković i učenik Gimnazije “Veljko Petrović” u Somboru Nemanja Majski.

Vođa ekipe bio je vanredni profesor Univerziteta u Kragujevcu Vladimir Milovanović, a njegov zamenik Vladimir Milenković, softverski inženjer u “Microsoft development center Serbia”.

Međunarodna informatička olimpijada je najprestižnije informatičko takmičenje za srednjoškolce, a ove godine je učestvovalo 355 takmičara iz 89 zemalja.

Šta reći, osim jedno veliko bravo za naše mlade informatičare u nadi da će i država umeti da prepozna ovaj rezultat i uloži dodatna sredstva u nauku i obrazovanje i dalje razvoj brilijantnih đaka kojih Srbiji defintivino ne fali.

Izvor: Beta

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
480PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno