28.4 C
Novi Sad
19.05.2024.
NaslovnaVestiDruštvoVeliki uspeh srpskih studenata: Prestižno 2. mesto u konkurenciji 378 svetskih univerziteta

Veliki uspeh srpskih studenata: Prestižno 2. mesto u konkurenciji 378 svetskih univerziteta

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu vratili su se iz Beča sa odličnim rezultatom na presižnom takmičenju

U konkurenciji od 378 svetskih univerziteta, studenti Pravnog fakulteta u Beogradu zauzeli su drugo mesto na prestižnom takmičenju “Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot”.

Takmičenje se ove godine  tradicionalno održalo u Beču, od 31. marta do 6. aprila. Prvo mesto osvojio je Univerzitet u Beču, piše nova.rs

Marko Došlić koji je predstavljao tim u finalu dobio je nagradu za jednog od najboljih govornika na takmičenju (Honorable Mention).

Beogradski tim dobio je i nagradu za jednu od najboljih tužbi (Honorable Mention for Claimant Memorandum) za pisani deo takmičenja.

Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu predstavljali su studenti četvrte godine osnovnih studija: Ana Kadović, Kristijan Nikolić, Marko Došlić, Nađa Mirković, Natalija Stefanović, Stefan Dobraš, kao i Fani Spalević, student master studija.

Mentori su bili doc. dr. Milena Đorđević i prof. dr. Vladimir Pavić, uz pomoć asistenata Stefana Jovanovića i Marije Ralević.

Još krajem februara tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu izborio se za treće mesto na AIA-Cam Pre-Moot-u održanom na Roma Tre Univerzitetu u Rimu.

Svojim usmenim izlaganjima i poznavanjem arbitraže i međunarodnog privrednog prava, naši studenti impresionirali su kako najzahtevnije među arbitrima, tako i druge takmičare – svoje kolege iz preostalih četrnaest takmičarskih timova iz osam zemalja.

Tome posebno svedoči činjenica da su drugoplasirani (Univerzitet Bokoni, Italija) i prvoplasirani tim (Univerzitet u Sen Galenu, Švajcarska) takmičenje završili ispred naših studenata za svega nekoliko bodova na pripremnim takmičenjima.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
480PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno