10.1 C
Novi Sad
25.02.2024.
NaslovnaPutovanjaIzabran evropski grad u kom se najviše konzumira alkohol, Srbi ga inače...

Izabran evropski grad u kom se najviše konzumira alkohol, Srbi ga inače obožavaju

Ako volite da se opustite uz čašicu pića, ili dve, ovo je po istraživanju idealan grad za vas. Prag je izabran za evropski grad u kom se najviše konzumira alkohol. Iako su mnogi mislili da će to biti Dablin, šampion je česka prestonica.

Dablin je završio na drugom mestu.

U nedavnoj studiji o destinacijama za “velike količine pića”, turistička platforma Holidu napravila je listu gradova u kojima se najviše pije.

Ovo rangiranje je zasnovano na broju kasnonoćnih aktivnosti dostupnih u gradu i procentu lokalnih ljubimaca kapljice koji su uživali u “teškom alkoholisanju” u poslednjih 30 dana – skoro polovina u slučaju Dablina, prema studiji.

Istraživanje takođe tvrdi da zapanjujućih 81,3% stanovništva Irske pije alkohol, što je najveći procenat u bilo kojoj analiziranoj zemlji.

Ali čak ni to nije bilo dovoljno da se osvoji prvo mesto.

Jedini grad koji je pobedio Dablin bio je Prag. Grad iz bajke u kojem lokalno stanovništvo konzumira najviše pića po glavi stanovnika na svetu. Oko 481 pivo po osobi.

Skoro 19% svih TripAdvisor „stvari koje treba raditi“ u Pragu uključuje alkohol, od čuvenih pabova do srednjovekovnih koktel barova.

Berlin je rangiran na trećem mestu, a studija tvrdi da četiri od pet Nemaca pije alkohol po prosečnoj ceni od 4,52 evra po litri.

Koji su najbolji pabovi u Pragu?

Ako odlučite da pijete u Pragu, evo četiri najbolja ocenjena lokala za tu aktivnost.

  • U Pivrnce – Maiselova
  • U Zlatého Tygra
  • Pivo a párek
  • Restart Pub

Britanski Metro, ipak smatra da je Dablinu nepravedno oduzeta ova titula, a kao jedan od razloga za to navodi činjenicu da je u Dabilnu i Ginisovo skladište koje je nedavno odabrano za najbolju turističku atrakciju u Evropi.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

419FanovaLajkuj
488PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno