11.1 C
Novi Sad
20.04.2024.
NaslovnaVestiBiznisMatijević kupio hotel Slavija: Kakva mu je dalja sudbina?

Matijević kupio hotel Slavija: Kakva mu je dalja sudbina?

Kompanija Matijević kupila je hotel Slavija. Zoran Matijević, suvlasnik Mat rilestejta, za portal N1 kaže da će Slavija Lux biti renoviran, dok će sudbina Slavije 1 i Slavije 2, odnosno kule zavisiti od procene struke – moguće je i rušenje i gradnja nove ako statika i konstrukcija ne mogu da izdrže nove standarde.

Ugovor o kupovini hotela Slavija potpisan je danas, potvrdio je Matijević.

– Kada je reč o daljoj sudbini hotela, planovi su sledeći: Slavija Lux sigurno ostaje hotel i biće renoviran. Radovi kreću već ove godine. Slavija 1 i Slavija 2 tj. objekat kule i koji je većim delom u Makenzijevoj ulici biće renoviran ili će biti građen novi u zavisnosti šta kaže građevinska struka – kaže Matijević za portal N1.

Kula je, dodaje, u jako lošem stanju „i ne ispunjava standarde koji danas važe za hotele“.

– Tako da će za taj deo hotela odluka biti doneta naknadno, kad se ispitaju sve mogućnosti – navodi Matijević.

Na pitanje da pojasni da li to znači da će se deo hotela (kula) rušiti ako struka kaže da ne može da se renovira, novi vlasnik odgovara potvrdno.

– Ako statika i konstrukcija mogu da izdrže nove standarde – stara zgrada ostaje i biće renovirana – objasnio je Matijević.

Podsetimo, Ministarstvo privrede saopštilo je da je ministar privrede Slobodan Cvetković u sredu 17. januara, sa predstavnicima kompanije „Matijević“, potpisao ugovor o prodaji hotela Slavija, čime je ovaj privatizacioni proces završen.

Kompanija Matijević, čiji je osnivač poznati biznismen Petar Matijević, jedina je bila zainteresovana za kupovinu preduzeća Slavija hoteli.

Ona je jedina i dostavila ponudu za kupovinu firme u čiju imovinu ulaze hoteli Slavija i Slavija garni na istoimenom trgu u centru Beograda.

Početna cena za učešće u javnom nadmetanju bila je 24,9 miliona evra.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

417FanovaLajkuj
485PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno