17.8 C
Novi Sad
09.05.2024.
NaslovnaVestiĐoković bez brejk lopte poražen u Australiji, Siner ide u finale

Đoković bez brejk lopte poražen u Australiji, Siner ide u finale

Novak Đoković neće odbraniti titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, pošto je u polufinalu izgubio od četvrtog igrača sveta Italijana Janika Sinera posle četiri seta, 1:6, 2:6, 7:6, 3:6.

Prvi teniser sveta izgubio je posle tri sata i 22 minuta i pretrpeo prvi poraz u karijeri u polufinalu Australijan opena, na kome ima rekordnih 10 titula. Siner je dobro počeo meč, napravio je dva brejka, u drugom i šestom gemu i osvojio prvi set.

Slično je bilo i u nastavku, četvrti teniser sveta igrao je dobro, oduzeo je Đokoviću servis u trećem i sedmom gemu i stekao dva seta prednosti posle 73 minuta.

Teniseri su u trećem setu osvajali gemove na svoje servise, a u 11. gemu na Đokovićev servis na 5:5 i 40:40 meč je na nekoliko minuta bio prekinut pošto je jednom navijaču pozlilo na tribinama. Kada je meč nastavljen Đoković je osvojio dva uzastopna poena i poveo sa 6:5.

Siner je zatim osvojio gem na svoj servis i izborio je taj-brejk. Đoković je vodio sa 2:0 i 4:2, Siner je preokrenuo na 5:4, ali je srpski teniser unbrzo izjednačio.

Italijan je zatim poveo sa 6:5 i imao je meč loptu na servis Đokovića koju je poslao u mrežu. Đoković je posle toga vezao dva poena i osvojio treći set.

Đoković je u drugom gemu četvrtog seta spasio tri brejk lopte, ali nije uspeo da spasi brejk loptu u četvrtom, u kome je vodio 40:0, pa je Siner poveo sa 3:1, a posle gema na svoj servis i sa 4:1.

Teniseri su posle toga osvajali gemove na svoje servise, što je Sineru bilo dovoljno da pobedi i prvi put u karijeri se plasira u finale nekog grend slem turnira.

Đoković je izgubio posle 2.195 dana na Australijan openu, a ostao je na rekordne 24 grend slem titule.

U drugom polufinalu danas igraju treći teniser sveta Danil Medvedev iz Rusije i Nemac Aleksandar Zverev, šesti na ATP listi.

Bez brejk lopte

Neverovatno, ali istinito.

Ovo je bio prvi kompletiran meč na Grend slemu koji je Novak odigrao, a u kojem nije uspeo da dođe ni do jedne brejk lopte!

Siner je prvi koji je to uspeo da uradi, a na ovom meču je imao 19 servis gemova. Svaki put je odolevao.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
481PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno