15.6 C
Novi Sad
27.04.2024.
NaslovnaVestiRazlaz posle 5 godina: Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli saradnju

Razlaz posle 5 godina: Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli saradnju

Srpski teniser Novak Đoković i njegov trener Goran Ivanišević odlučili su prekinu pet godina dugu i plodonosnu saradnju.

U tom periodu Đoković je postao najbolji teniser u istoriji ovog sporta.

Goran Ivanišević je stigao u tim Novaka Đokovića još na Vimbldonu 2019. godine, kada su i krenule njegove odlične partije, međutim, imao je i onih drugih situacija, kada je recimo Novak diskvalifikovan sa Ju-Es Opena, ali i deportovan iz Australije, prenosi Telegraf.

Ipak, kada se pogleda Novakova igra, jasno je da je Ivanišević dosta pomogao u njegovom tenisu, odnosno, Đoković je usavršio servise pod dirigentskom palicom Hrvata, a zajedno su osvojili čak osam Grend slem turnira u ovih pet godina.

Pre nego što je radio sa Đokovićem, Goran Ivanišević je sarađivao i sa Marinom Čilićem, Tomašom Berdihom i Milošem Raonićem.

Trenutno ne postoje indicije ko će biti novi trener Novaka Đokovića.

Šefinjo, hvala na svemu!

Đoković se emotivnom porukom oglasio na Instagramu i zahvalio se hrvatskom treneru sa kojim je sarađivao od Vimbldona 2018. godine.

„Sećam se tačno trenutka kada sam pozvao Gorana da bude deo mog tima. Bilo je to 2018. godine i Marijan i ja smo tražili da bude inovativniji i da donesemo magiju u naš duo.

Zapravo ne samo da je on doneo servis, već i mnogo smeha, zabave, godinu na mestu broj 1, rekordna postignuća i još 12 grend slem titula (i nekoliko finala) do danas.

Da li sam pomenuo i malo drame? Nolefam će znati“, poručio je Đoković, ali se na tome nije zaustavio.

Pojasnio je šta ih je zauvek vezalo.

„Goran i ja smo odlučili da prestanemo da radimo pre nekoliko dana. Hemija na terenu ima uspone i padove, ali naše prijateljstvo je uvek bilo snažno kao kamen.

Zapravo, ponosan sam da kažem (nisam siguran da li je i on) da pored toga što smo osvajali turnire zajedno, da smo imali i veliku bitku u “Čoveče, ne ljuti” se pored toga godinama. I taj turnir nikada ne prestaje za nas.

Šefinjo, hvala ti na svemu moj prijatelju. Volim te“, poručio je Đoković.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

417FanovaLajkuj
484PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno