17.8 C
Novi Sad
09.05.2024.
NaslovnaVestiNovak Đoković posle istorijskog finala osvojio Sinsinati i pokazao zašto je najveći...

Novak Đoković posle istorijskog finala osvojio Sinsinati i pokazao zašto je najveći svih vremena

Novak Đoković osvojio Sinsinati!

Novak Đoković osvojio je titulu u Sinsinatiju, pošto je pobedio prvog tenisera sveta Španca Karlosa Alkaraza sa 2:1 po setovima 5:7, 7(9):6(7), 7:6 (4).

Đoković je do svoje treće titule u Sinsinatiju stigao posle tri sata i 50 minuta igre.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ATP Tour (@atptour)

U prvom setu, Đoković je prvi stigao do brejka i poveo 4:2, ali je Alkaraz brejkovima u sedmom i 11. gemu stigao do preokreta i vođstva u setovima.

Alkaraz je u trećem gemu drugog seta oduzeo servis Đokoviću, ali je srpski teniser brejkom u osmom gemu uspeo da stigne do izjednačenja i pobednik se odlučivao u taj-brejku.

Na startu taj-brejka drugog seta Đoković je poveo sa 2:0, ali je Španac izjednačio na 3:3. U 11. poenu Đoković je uspeo da spasi meč loptu, da bi u 16. poenu iskoristio set loptu, slavio sa 9:7 i stigao do izjednačenja u setovima.

Đoković je u sedmom gemu trećeg seta iskoristio petu brejk loptu i stigao do prednosti od 4:3. U devetom gemu Alkaraz je uspeo da spase dve meč lopte i smanji rezultat na 4:5, a u narednom gemu iskoristi petu brejk loptu i u potpunosti se vrati u meč.

Alkaraz je posle četiri spasene brejk lopte u 11. gemu poveo sa 6:5, ali je Đoković sigurnim servisom u narednom gemu stigao do izjednačenja i pobednik se rešavao u taj-brejku.

Đoković je u taj-brejku bio sigurniji i pri rezultatu 6:4 iskoristio petu meč loptu i stigao do titule.

Srpski teniser je stigao do 95. titule u karijeri, a četvrte ove godine.

Đoković i Alkaraz su odigrali najduži meč u istoriji turnira u Sinsinatiju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ATP Tour (@atptour)

“Španci nikada ne umiru? Čuo sam to već”

Novak Đoković bio je pun utisaka nakon osvajanja Mastersa u Sinsinatiju.

– Ludo, ne znam šta drugo da kažem. Teško je opisati. Jedan od najtežih mečeva u mom životu. Nije bitno koji turnir, kategorija, nivo, igrač… Neverovatno, od početka do kraja. Obojica smo prošli kroz toliko uspona i padova. Sve u svemu, jedan od najtežih i najuzbudljivijih mečeva. Zbog ovakvih mečeva i ovakvih trenutaka nastavljam da igram i radim svaki dan – rekao je Đoković.

Govorio je i o rivalitetu za Alkarazom.

– Videli ste, nema tu šta da se kaže. Svako ko je gledao na televiziji video je da ovaj rivalitet postaje sve bolji. Neverovatan igrač, tako mlad, a pokazuje toliko hrabrosti u odlučujučim momentima – zaključio je Novak.

Organizatori su se na kraju Đokovićeve izjave obrukali, pa su tako prekinuli program u trenucima kada je Novak počeo da priča na srpskom. Kako bilo, na kraju je važna samo titula.

Usledilo je i svečano obraćanje nakon podizanja

– Toliko mogu da kažem, a tako malo energije imam. Moram da uzvratim sa poštovanjem Karlosu i njegovom timu. Svi smo ponekad ostali bez reči za ono što radiš na terenu i van njega. Čestitam na svemu do sada. Mnogi nisu uspeli da dođu do tvog nivoa nikada u karijeri. Mnogo sreće tebi i tvom timu u nastavku sezone – koji se potom i našalio:

– Dečače, nikad ne odustaješ. Volim to kod tebe, samo bih voleo ponekad da odigraš ovako poen. Španac nikad ne umire? Čuo sam to već.

“Hvala što me podnosite”

Đoković se obratio i svom timu.

– Ponekad ne znam kako me podnosite, ali hvala vam. Hvala što ostajete tu i u teškim trenucima i danas. Ovo je bio rolerkoster. Izgledalo je kao Grend slem finale, čak i više od toga. Svaki meč koji igramo jedan protiv drugog je lud. Nadam se da ćemo igrati u Njujorku kroz par nedelja. To bi bilo lepo. Za publiku, ne znam da li bi to bilo dobro za mene – zaključio je Đoković.

Izvor: Beta

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
481PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno